Tp-Link Archer AX12 ile AX53 Karşılaştırması

kumcografya

Yeni Üye
Arkadaşlar, merhaba

İzmir'de ikamet ediyorum ve internet hızım 60 Mbps indirme hızında sınırlı durumda Türk Telekom'un sağladığı, oldukça eski bir TD-W9970 modem kullanıyorum Bu modemin Wi-Fi özelliği eskiden bozulduğu için, TP-Link TL-WR841N marka bir yönlendirici kullanmaya başladım Geçtiğimiz aylarda internet bağlantımda ciddi kesintiler yaşamaya başladım

İnternet bağlantım sürekli kopuyor Wi-Fi tam sinyal almasına rağmen, telefonumdan internete erişim sağlayamıyorum Bilgisayarımı kablolu olarak kullandığımda ise herhangi bir problemle karşılaşmıyorum Bundan dolayı, yeni bir yönlendirici edinmeyi planlıyorum Evime fiber internet altyapısının gelme ihtimali hakkında bilgim yok Türk Telekom'a sürekli talepte bulunuyor ve BTK'ya şikayetler bildiriyoruz ancak ne zaman fiber internet alacağımız meçhul

İnternet üzerinde yaptığım araştırmalar sonucunda, Wi-Fi 6 yani AX destekli uygun fiyatlı bir cihaz olarak TP-Link Archer AX12 modelini buldum Fiyatı yaklaşık 1300 TL civarında Bu cihazın ihtiyaçlarımı karşılayacağına inanıyorum Evindeki tüm telefonlarda Wi-Fi 6 desteği mevcut Ancak, yaklaşık 2300 TL fiyatındaki AX53 modelini almak için 1000 TL daha fazla ödeme yapmayı da düşünüyorum AX12'nin hızı 1700 Mbps (1400 Mbps 5GHz + 350 Mbps 2.4GHz), AX53'ün hızı ise 3400 Mbps (2700 Mbps 5GHz + 700 Mbps 2.4GHz) Ayrıca iPhone'larım AirDrop özelliğiyle birbirleriyle Wi-Fi 6 üzerinden bağlanıyor Karar vermekte zorlanıyorum Tavsiyelerinizi bekliyorum

60 Mbps sınırlı bir bağlantıda AX53'ün hız avantajını tam olarak kullanamazsın AX12, ihtiyaçlarını karşılayacaktır Fiyat farkı göz önünde bulundurulduğunda, AX12 daha mantıklı bir seçim gibi görünüyor Kablosuz bağlantı problemini tamamen çözmek için modemini de değiştirmeyi düşünebilirsin Bu, yönlendirici seçiminden bağımsız olarak faydalı olabilir 😊

Geri