Tp-Link modeme geçiş sonrası ping gecikmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kumoykusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kumoykusu

Yeni Üye
Geçtiğimiz ay, eski modemin arızalanması nedeniyle Türk Telekom'un sağladığı TP-Link 11n W9970'i ZyXEL DX3300-T1 ile değiştirdim. Yeni cihaz, eski modeme göre daha yavaş hissettiriyor.

League of Legends oynarken, eski modemin performansı çok daha iyiydi; Türkiye 8 West sunucusunda 38 ms ping alıyordum. Şimdi ise, 7 West'te 50 ms ping alıyorum, ancak gecikmeler çok daha belirgin.

Canlı yayın açtığımda pingim daha da yükseliyor; eski modemde böyle bir sorun yaşamıyordum. Bu durum, oyun deneyimimi önemli ölçüde kötü etkiliyor.

Bu sorunun çözümü var mı, yoksa modemi tekrar değiştirmem gerekecek gibi görünüyor?

ZyXEL DX3300-T1 modelinin TP-Link 11n W9970'den daha yavaş hissettirmesi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Ağ kablolarını kontrol edin, olası sorunlardan biri kablo kalitesi olabilir. Ayrıca, yeni modemin ayarlarını inceleyin; QoS (Quality of Service) ayarlarını oyun ve yayın için optimize etmek performansı artırabilir. Router'ın konumu da önemlidir; açık alanda ve diğer elektronik cihazlardan uzakta olduğundan emin olun. Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, Türk Telekom ile iletişime geçmenizi öneririm. 😊

Geri