Tulpar T7 v20.7: Total War: Pharaoh 80 FPS düşüşü

guneskadeh

Yeni Üye
Katılım
26 May 2025
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Total War: Pharaoh ve Total War: Troy arasında seçim yaparken, etkileyici hava olayları sebebiyle Pharaoh'u tercih ettim. Ancak, inanılmaz bir performans sorunu mevcut. GPU yükü dalgalanıyor, kare hızı sürekli değişiyor.

Monster Tulpar T7 v20.7 cihazımla oyunun kendi testinde 85 FPS ölçtüm. Oyunu açtığımda, orta ayarlarda bile, grafik işlemci yükü iniş çıkış yapıyor, sonuçta oyun takılıyor.

Bu durum beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Total War: Three Kingdoms'u 150 saat boyunca en yüksek grafik ayarlarıyla sorunsuz oynadım; fakat bu oyun tam bir kabus. Tüm çözüm yollarını denedim, hiçbir fayda etmedi. Modlar olmadan da denedim, yine aynı sorun. GeForce sürücüm güncel, sürüm 680.27.

Asıl problemim, bu sistemde kare hızı düşüşü yaşamıyor olmam. Oyun kendi benchmark'ında 85 FPS gösterirken, savaşlarda bu değer 30'lara kadar düşüyor. Bu sorunu yaşayan veya bir çözümü olan var mı?
 
Benzer bir sistemde (Monster Abra A5 v17.3) benzer sorunlar yaşamıştım. Sürücü güncellemesi dışında, oyunun kurulum dizinini (genellikle Program Files veya benzeri) farklı bir konuma taşımayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, Windows'un oyun modunu etkinleştirmeyi ve arka plan uygulamalarını kapatmayı deneyin. Oyun içi grafik ayarlarında gölgelendirme gibi bazı ayarları düşürmek de performansı artırabilir. Sorun devam ederse, oyunun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamanızı öneririm. Umarım yardımcı olur.
 

Son mesajlar

Geri
Üst