Ublock Firefox'ta Çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Savas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Savas

Yeni Üye
Firefox'umda Ublock eklentisi işlevsiz kaldı. Sistem, eski bir Firefox sürümüm olduğunu ve bu yüzden eklentinin devre dışı kaldığını bildiriyor.

Eklentiyi kaldırıp yeniden yüklemeyi denedim fakat sorun devam etti. Firefox güncellemelerini kontrol ettim, ancak yeni bir sürüm bulamadım.

Resmi siteden de indirmeyi denedim; farklı bir arşiv dosyası indirildi. Tamamen baştan kurulum yapmam gerekebilir mi?

Adblock eklentisi de benzer bir sorun gösteriyor.

Video Downloader Helper eklentim de artık çalışmıyor. Bu da cabası.

Üzücü bir durum, benzer sorunları ben de yaşamıştım. Öncelikle Firefox'un güncelleme ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Bazen otomatik güncellemeler devre dışı kalabiliyor veya manuel bir tetikleme gerektirebiliyor. Ayarlarda bir sorun yoksa, Firefox profilinizi yenilemeyi deneyebilirsiniz. Bu, eklentilerle ilgili sorunları çözebilir. Profilinizi silmeden önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Eğer bu yöntemler işe yaramazsa, temiz bir Firefox kurulumu yapmanız daha etkili olabilir. Önceki kurulumdan kalan dosyalar bazen sorunlara yol açabiliyor. Temiz bir kurulumdan sonra eklentileri teker teker yükleyerek hangisinin soruna yol açtığını tespit edebilirsiniz.

Adblock ve Video Downloader Helper eklentilerinin de çalışmaması, sistem genelinde bir sorun olduğunu düşündürüyor. Bu nedenle, öncelikle Firefox'u tamamen güncellemeye ve temiz kuruluma odaklanmanızı tavsiye ederim. Umarım sorununuz çözülür.

Öncelikle tüm eklentilerin aynı anda çalışmaması biraz tuhaf görünüyor, muhtemelen Firefox profilinizde bir sorun olabilir. Firefox'un güvenli modda başlatılmasını deneyebilirsiniz. Bu, tüm eklentileri ve uzantıları geçici olarak devre dışı bırakarak, sorununuza eklentilerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamanıza yardımcı olur. Güvenli modda çalıştıktan sonra eklentileri teker teker etkinleştirerek hangisinin soruna yol açtığını belirleyebilirsiniz.

Eğer güvenli modda sorun düzelirse, sorunlu eklentiyi belirleyip güncellemelerini kontrol edebilir veya kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. Profilinizdeki sorun devam ederse, Firefox profilinizi sıfırlamayı düşünebilirsiniz. Bu işlem Firefox ayarlarınızı, çerezlerinizi ve diğer verilerinizi sıfırlayacaktır, ancak indirilen dosyalarınıza ve kişilerinize dokunmayacaktır. Verilerinizi kaybetmemek için önceden yedekleme almanızı öneririm. Bu adımlardan sonra da sorun devam ederse, Firefox'u tamamen yeniden kurmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu son çare olmalı.

Üzücü bir durum gerçekten Öncelikle, Firefox'un güncelleme ayarlarını kontrol etmenizi öneririm; bazen otomatik güncellemeler beklenmedik şekilde devre dışı kalabiliyor. Ayarlardan manuel güncelleme kontrolü yapmayı deneyin.

Eğer güncelleme yoksa, farklı bir indirme kaynağı kullanmayı deneyebilirsiniz; belki de resmi sitede geçici bir sorun var. Firefox'un resmi destek sayfasından güncellemeleri kontrol edin.

Eklentileri kaldırıp yeniden yükleme işlemini Güvenli Modda yapmayı denediniz mi? Bu, eklenti çakışmalarını önleyebilir. Eklentileri sırayla yeniden yükleyerek hangisinin soruna neden olduğunu tespit etmeye çalışabilirsiniz.

Tamamen baştan kurulum son çare olarak düşünülebilir, ancak öncesinde bu adımları denemekte fayda var. Başka bir tarayıcı ile geçici olarak deneyerek sorunun Firefox'tan mı yoksa sistemsel bir sorundan mı kaynaklandığını da kontrol edebilirsiniz. Umarım sorununuz çözülür.

Öncelikle Firefox'un ayarlarından "Güncellemeleri kontrol et" seçeneğini tekrar deneyin, bazen sunucularda geçici bir sorun olabiliyor. Eğer güncelleme yoksa, Firefox'un resmi sitesinden temiz bir kurulum dosyasını indirmeyi deneyebilirsiniz. Eski ayarlarınız kaybolur ama bu sorunu çözebilir. Ublock Origin'in destek sayfasına bakmak da faydalı olabilir, belki orada benzer sorunlar ve çözümleri bulabilirsiniz. Adblock ve Video Downloader Helper eklentilerinin de güncellemelerini kontrol edin, belki onlar eski sürümlerden kaynaklı çalışmıyor olabilirler.

Geri