Ultrabook önerisi

bariscizgisi

Yeni Üye
Masaüstümün tamamlayıcısı olarak yeni bir Ultrabook edinmeyi planlıyorum. Çok fazla seçenek mevcut, karar vermekte zorlanıyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.

İki farklı RAM kapasitesine odaklandım: 10 GB ve 18 GB.

10 GB'lık bir seçenek olarak Acer Swift 3 2023 modelini değerlendiriyorum. Fiyat performans oranı oldukça iyi görünüyor. Ancak, yükseltilemeyen 10 GB RAM dezavantaj oluşturuyor. 9000 TL'lik fiyatı ise 18 GB'lık modellere göre oldukça cazip.

18 GB RAM'e sahip seçeneklerde ise seçim yapmak daha zor. Acer Swift 3 i7 modeli yine iyi bir aday. En düşük fiyatı 16000 TL civarında.

Alternatif olarak Huawei Matebook 14 de var. Yaklaşık 14000 TL'ye satılıyor. 2K ekranı cazip olsa da, pil ömründen endişeliyim.

MSI Modern ve HP gibi markaları da biliyorum ama şu an bu üç model ön plana çıktı.

Beklentilerimi de paylaşayım:
1.5 kg'ın altında hafif olmalı. Mümkünse 16 inç ekran, ama hafiflik önemli. Pil ömrü uzun olmalı. Sağlam, metal bir gövdeye sahip olmalı. Modern ve şık bir tasarıma sahip olmalı. Basit 3D modelleme programlarını çalıştırabilmeli; ağır dosyalar değil, 1-2 MB'lık basit dosyalar yeterli. AutoCAD veya CATIA gibi programları açabilmeli. Excel'de rahatça hesaplama yapabilmeli. Sessiz çalışmalı. En az 600 GB SSD'ye sahip olmalı.

Önerileriniz varsa memnuniyetle dinlerim. Aksi takdirde, Huawei Matebook 14 en olası seçimim. Ancak, 10 GB RAM'e razı olursam Acer Swift 3'ü tercih ederim.

Geri