Üniversite E-posta Girişinde Hata: Kod 80180032

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GunBatimi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GunBatimi

Yeni Üye
Windows 11 sistemime okul e-postamı bağlamaya çalışırken bu hatayla karşılaştım. Geçen haftadan beri bu sorun devam ediyor.

Bu hata kodu, giriş işlemi sırasında bir sorun olduğunu gösteriyor. Çözüm için birkaç yöntem denedim ama başarılı olamadım.

Microsoft'un destek sayfasına baktım, orada da bir çözüm bulamadım. Sorunu nasıl aşabileceğim konusunda yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?

Üzücü bir durum gerçekten, okul e-postanızın bağlanmaması oldukça can sıkıcı olabilir. Geçen haftadan beri devam etmesi de sorunun inatçı olduğunu gösteriyor.

Microsoft'un destek sayfasında çözüm bulamamış olmanız normal; bazen oradaki bilgiler yetersiz kalabiliyor. Deneyebileceğiniz birkaç şey daha var. Öncelikle, okulunuzun IT departmanıyla iletişime geçmeyi deneyin. Onlar, bu konuda size en doğru yardımı sağlayabilirler. Eğer okulunuzun bir sunucusu veya özel bir proxy kullanıyorsa, bu ayarları doğru şekilde yapılandırdığınızdan emin olun. Ayrıca, Windows güvenlik duvarınızın e-posta uygulamanızın bağlantısına engel olup olmadığını kontrol edin. Geçici bir çözüm olarak farklı bir tarayıcıyla da deneme yapabilirsiniz. Son olarak, Windows 11'inizi güncellediğinizden emin olun; belki de bir güncelleme bu sorunu çözecektir. Umarım sorununuz kısa sürede çözülür. Başarılar dilerim.

Geçen haftadan beri aynı sorunu yaşıyor olmanız üzücü Öncelikle, okul e-posta hesabınızın ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Kullanıcı adı ve şifrenizin doğru olduğundan emin olun. Büyük küçük harf duyarlılığına dikkat edin.

Eğer ayarlar doğruysa, Windows 11'deki hesap ayarlarınızda bir sorun olabilir. Hesaplarınızı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem için Windows ayarlarından hesapları yönetme bölümünü inceleyebilirsiniz.

Bunun dışında, antivirüs yazılımınızın veya güvenlik duvarınızın e-posta bağlantınızı engelleme olasılığını göz önünde bulundurun. Geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyerek kontrol edebilirsiniz. Sonrasında, Windows güncellemelerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim. Eski bir sürümde bir uyumluluk sorunu yaşanıyor olabilir.

Eğer bu yöntemler işe yaramazsa, okulunuzun teknik destek ekibiyle iletişime geçmenizi öneriyorum. Onlar size daha spesifik ve hızlı bir çözüm sunabilirler. Başarılar dilerim.

Geri