Valorant FPS artışı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ZirveYolu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZirveYolu

Yeni Üye
Valorant'ın geçtiğimiz iki ay içindeki güncellemelerinden sonra düşük kare hızına düştüm; bu durumu Riot desteğine bildirdim ve sorunumu çözdüler. Bu çözümleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu yöntemler Riot Games yetkililerinden olsa da, bilgisayarınızda denemeden önce yedekleme yapmanızı tavsiye ederim. Her ne kadar sorun çıkacağını düşünmesem de, önlem almakta fayda var; destek talebi açmanız da daha güvenli bir yöntemdir. Sistemim AMD tabanlı olduğunu da belirteyim: RX 5700 XT 5GB ekran kartı, R5 3600 işlemci, 10GB RAM.

İlk olarak, komut satırını yönetici olarak başlatın. bcdedit.exe /set useplatformclock false komutunu girin ve cihazınızı yeniden başlatın.

RivaTuner veya antivirüs yazılımı kullanıyorsanız, geçici olarak devre dışı bırakın. Güvenliğinizden emin değilseniz bu adımı atlamanızda fayda var. Yalnızca oyun oynuyorsanız ve güvenilir kaynaklardan dosya indirmediğinizden eminseniz devre dışı bırakabilirsiniz.

Valorant kısayoluna sağ tıklayıp özelliklere girin. Uyumluluk sekmesinde "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneğini işaretleyin ve uyumluluk modu ayarlarının işaretlenmemiş olduğundan emin olun.

Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Windows+R tuşlarına basarak Çalıştır penceresini açın. "msconfig" yazıp Tamam'a tıklayın. "Hizmetler" sekmesine geçin, "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" seçeneğini işaretleyin, kalan tüm hizmetleri seçip "Tümünü devre dışı bırak"a tıklayın. Vgc hizmetini açık bırakın. "Uygula" ve "Tamam"a tıklayıp bilgisayarı yeniden başlatın. İstemediğiniz bir hizmeti devre dışı bıraktıysanız, tekrar açabilirsiniz.

Güç seçeneklerini de ayarlayalım. Denetim Masasına gidip, "Donanım ve Ses"e, ardından "Güç Seçenekleri"ne tıklayın. "Yüksek Performans" modunu seçin. Bazı programların arayüzlerini kapatabilirsiniz, bununla ilgili Riot'un bir makalesi mevcuttur (link kaldırıldı).

Bu adımlar ile 70-80 FPS'im 130-140 FPS'e yükseldi. Umarım sizin de kare hızlarınız artar. Tekrar belirteyim, bu bilgiler Riot desteğinden gelen önerilerden derlendi. Bilgisayarınızın yedeğini almanız önerilir. Her sistemde aynı sonucu vermeyeceğini unutmayın.

Kaynak: TP kullanıcısı WrieN

Son mesajlar

Geri