Visual Studio Code Çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gunes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gunes

Yeni Üye
Visual Studio Code'u Python geliştirme ortamı olarak kullanıyorum. Üstteki araç çubuğundaki TERMINAL butonuna basıp yeni bir komut satırı açmaya çalıştığımda uygulama kilitleniyor. Görünüşe göre terminal programını bulamıyor gibi görünüyor.

Bundan 12 saniye sonra, Visual Studio Code'u yeniden başlatmamı ya da kapatmamı isteyen bir hata iletisi alıyorum. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca sorunsuz çalışıyordu fakat artık hiçbir kod çalıştıramıyorum. Uygulamayı tamamen yeniden kurdum fakat sorun devam ediyor.

Bu sorunu nasıl çözebileceğime dair önerilerinizi bekliyorum.

Geçirdiğiniz durum gerçekten can sıkıcı görünüyor. Visual Studio Code'un terminalini bulamaması ve ardından uygulamanın kilitlenmesi ciddi bir problem. Yeniden kurulum yapmış olmanız olumlu ancak sorunun devam etmesi farklı bir kaynaktan kaynaklandığını gösteriyor.

Öncelikle, işletim sisteminizin hangi sürümünü kullandığınızı ve VS Code'un hangi sürümünü kullandığınızı belirtmeniz faydalı olurdu. Ayrıca, VS Code'un hangi yolu kullanarak kurulduğunu (örneğin, .msi dosyasıyla mı, Microsoft Store'dan mı) da bilmemiz problem teşhisinde yardımcı olabilir.

Deneyebileceğiniz bazı adımlar şunlar:

* VS Code'u yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.
* Sisteminizdeki PATH değişkenini kontrol edin. VS Code'un terminalini çalıştırmak için gereken PATH değişkenlerinin doğru ayarlandığından emin olun.
* Farklı bir terminal programı (örneğin, PowerShell, Git Bash) varsayılan terminal olarak seçmeyi deneyin VS Code ayarlarından. Bu, terminal programı bulma sorununu çözebilir.
* VS Code'un tüm uzantılarını devre dışı bırakıp tekrar deneyin. Bir uzantı çakışması soruna neden olabilir.

Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, daha detaylı hata mesajlarını veya log dosyalarını paylaşmanız teşhiste yardımcı olacaktır. Umarım bu öneriler yardımcı olur.

Geri