Vodafone fiber modemi değiştirme tavsiyesi

tatliyuva

Yeni Üye
Vodafone fiber internet kullanıyorum, hızım 120 Mbps. Şirketin sağladığı HG255s modemi ve fiber kutusu mevcut.

Son üç haftadır, odama yerleştirdiğim RE305 Wi-Fi genişletici sürekli 2.4GHz ve 5GHz ağlarından kopuyor, kendini yeniden başlatıyor. Rastgele noktalarda açılan erişim noktalarını algılıyor ancak Wi-Fi ağına bağlanamıyor.

Bu yüzden sorunun modemden kaynaklandığını düşünüyorum. Bütçe sınırlamam yok, yeni bir modem almayı planlıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

RE305 genişleticinizin sürekli bağlantı sorunları yaşaması sinir bozucu olabilir. Modem kaynaklı bir sorun olma ihtimali yüksek, özellikle HG255s eski bir model olduğu için. Yeni bir modem almayı düşünmeniz doğru bir yaklaşım. TP-Link Archer AX21 veya Asus RT-AX58U gibi Wi-Fi 6 destekli modem-router'lar güçlü sinyal ve daha kararlı bağlantı sağlayabilir. Ayrıca, genişleticinin yerleştirildiği odanın fiziksel yapısını da gözden geçirmeniz faydalı olabilir. Kalın duvarlar veya metal eşyalar sinyal gücünü etkileyebilir. Yeni bir modem almadan önce, modeminizin firmware güncellemesini kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

Geri