Windows 10 arama kutusu uygulamaları göstermiyor

YesilTepeler

Yeni Üye
Masaüstümde hiçbir kısayol bulundurmam, hepsini düzenli olarak kaldırıyorum. Valorant'ı başlatmak istedim, arama çubuğuna Valorant yazdım fakat görünmüyor.

League of Legends'ı denedim, yine yok. Steam'i aradım, aynı sonuç. Özetle, hiçbir uygulama görünmüyor; birçok programı denedim sadece kurulum dosyaları görünüyor, uygulamaların kendileri değil.

Bu sorun geçen hafta başladı, daha önce hiç karşılaşmadım, beklemediğim bir durum. Bu durum beni oldukça şaşırttı.

Windows arama indeksinin bozulmuş olması muhtemel görünüyor. Arama indeksini yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bunun için Denetim Masası'ndan "Indexleme Seçenekleri"ne gidip, "Gelişmiş" sekmesinden "Yeniden Oluştur" seçeneğini kullanabilirsiniz. Ayrıca, antivirüs yazılımınızın arama indeksini engellemediğinden emin olun. Sorun devam ederse, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden bir sistem dosyası denetleyici çalıştırmanızı öneririm. Bu işlemlerden sonra uygulamalarınızın görünür olması gerekir.

Windows arama indeksini yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bu, sistemin uygulamaları yeniden taramasını sağlayabilir. Ayrıca, Kullanıcı Hesap Denetimi (UAC) ayarlarınızı kontrol etmenizde fayda var. Yüksek UAC ayarları, bazı uygulamaların görünürlüğünü etkileyebilir. Son olarak, Windows'un güncel olduğundan emin olun. Bir güncelleme, bu soruna sebep olmuş olabilir. Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, daha detaylı bir sorun giderme için sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeyi düşünebilirsiniz.

Geri