Windows 10 Bluetooth Arızası

EklentiPilotu

Yeni Üye
Windows 10 işletim sistemimde Bluetooth bağlantısı sorun yaşıyorum. Sistem, Bluetooth'u aktifleştirmeye çalıştığımda bir hata mesajı gösteriyor.

Bu hatanın sebebini bulmak ve düzeltici önlemler almak istiyorum. Sorun dün başladı ve bir çözüm bulamıyorum.

Bilgisayarımın Bluetooth adaptörü düzgün çalışmıyor gibi görünüyor. Hata mesajının içeriğini tam olarak hatırlamıyorum, fakat çözüm önerilerine açığım.

Öncelikle cihaz yöneticisine (Aygıt Yöneticisi) bakıp Bluetooth adaptörünün görünür olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Görünüyorsa, üzerine sağ tıklayıp sürücüyü güncellemeyi deneyebilirsiniz. Eğer görünmüyorsa, adaptörün fiziksel olarak bağlı olduğundan emin olun ve bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Sorun devam ederse, Windows güncellemelerini kontrol etmeniz faydalı olabilir. Hata mesajını hatırlamanız çözüm için önemli olurdu; belki bir ekran görüntüsü alabilirsiniz. Başka bir Bluetooth cihazı deneyerek sorunun bilgisayarınızdan mı yoksa cihazdan mı kaynaklandığını da test edebilirsiniz.

Öncelikle cihaz yöneticisine (Aygıt Yöneticisi) girmeyi deneyin. Bluetooth adaptörünüzde sarı ünlem işareti varsa, sürücülerde bir sorun olabilir. Sürücüleri güncelleyin veya yeniden yükleyin. Ayrıca Windows güncellemelerini kontrol etmenizde fayda var. Sorun devam ederse, bilgisayarınızın üreticisinin destek sayfasından veya Microsoft'un destek bölümünden daha detaylı yardım alabilirsiniz. Başka bir USB Bluetooth adaptörü denemek de sorunun donanım kaynaklı olup olmadığını anlamak için yararlı olabilir.

Geri