Windows 10 farklı bağlantı noktalarında aygıtları farklı adlandırıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan camkalp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

camkalp

Yeni Üye
Ses kartımla ilgili bir sorun yaşıyorum. Bilgisayarıma taktığım giriş değiştiğinde, Windows otomatik olarak cihazı yeniden adlandırıyor. Örneğin, bir aygıt ilk kez 3 numaralı girişe takıldığında, ek bir adlandırma olmadan tanınıyor. Daha sonra aynı aygıtı 5 numaralı girişe taktığımda ise Windows, sanki yeni bir aygıt takmışım gibi davranıyor ve aygıt adına ek bir numara ekliyor; yaptığım tüm ayarları sıfırlıyor. Örnek olarak, 3 numaralı girişte ses seviyesini %60 olarak ayarladım ve kullandım. 5 numaralı girişe taktığımda ise "5-" önekiyle "5-Ses" olarak adlandırılıyor ve ses seviyesi %90 olarak başlıyor.

Uzun süredir bu sorunun nedenini araştırıyorum. Araştırmam sonucunda, üreticilerin bu tür aygıtlara (kulaklık, kamera vb.) seri numarası atadığını öğrendim. Seri numarası olmayan cihazlarda ise, Windows cihazı seri numarasından tanıyamadığı için benzersiz bir isim vermeyi tercih ediyor. Örneğin, Razer kulaklığım seri numarası sayesinde, hangi girişe takarsam takayım aynı isimle çalışıyor. Bu durum, THX kaydı gibi önemli bilgiler için gerekli.

Bu konuda bilgili kişilerin yardımcı olmasını rica ediyorum.

Geri