Windows 10 mavi ekran hatası çözümü

YenilikSirketi

Yeni Üye
Bilgisayarım her açılışta mavi ekran hatası veriyor, otomatik onarım başlıyor fakat sorun çözülmüyor. Başlangıç onarımında komut satırı, güncelleme geri alma gibi seçenekleri kullanamıyorum çünkü Microsoft hesabımın şifresini istiyor ve doğru girmeme rağmen kabul etmiyor. Güvenli modda başlatmayı denedim fakat başarılı olamadım, SrtTrail.txt hatası aldım.

Sistemi tamamen sıfırlamayı düşünüyorum ama tüm uygulamalarımın ve verilerimin kaybolmasını istemiyorum. Tüm diskimi, sistem dosyaları dışında yedekleyebileceğim bir program var mı? Veya format atmadan bu sorunu halledebilir miyim? İkinci bir bilgisayarım mevcut, oradan da bir çözüm bulabilirsem iyi olur.

İkinci makinemi kullanarak olası çözümler önerirseniz çok memnun olurum. Sistem geri yükleme noktasını denemeyi düşünüyorum fakat geçtiğimiz iki ay içinde bir nokta oluşturmuş muydum emin değilim. Tüm verilerimi kaybetmeden bir yol bulmayı umuyorum.

İkinci bilgisayarınızı kullanarak, öncelikle sisteminizi bootable bir USB bellek ile başlatmayı deneyin. Windows Kurtarma Ortamı'ndan komut satırı aracılığıyla disk içeriğini harici bir sürücüye yedekleyebilirsiniz. `robocopy` komutu işinize yarayabilir. Sistem geri yükleme noktası varsa, buradan önceki bir tarihe dönmeyi deneyebilirsiniz ancak bu nokta oluşturulduğundan emin değilseniz, yedekleme daha güvenli bir çözüm olur. Tüm verilerinizi kaybetme riskinizi azaltmak için bu yöntem daha uygun. Sistem tamamen bozulmuş görünüyorsa, veri kurtarma yazılımları kullanmanız gerekebilir. Bu yazılımlar, formatlama sonrası bile verileri kurtarmada yardımcı olabilir.

İkinci bilgisayarınızda çalışan bir yedekleme programıyla sistem diskinizi haricinde kalan bölümleri yedekleyebilirsiniz. Acronis True Image veya EaseUS Todo Backup gibi programlar bunu sağlayabilir. Sistem geri yükleme noktası yoksa, sorun devam ederse temiz kurulum kaçınılmaz olabilir ancak öncesinde verilerinizi yedeklemeniz çok önemlidir. SrtTrail.txt hatası önyükleme sorununa işaret ediyor, bu dosyayı inceleyip hatanın kaynağını tespit etmeye çalışabilirsiniz.

Son mesajlar

Geri