Windows 10 Mavi Ekran Sorunu

masalkomasi

Yeni Üye
Bir süre önce bu sorunla ilgili bir tartışma başlatmıştım; BIOS güncellemesi yaptım, sürücüleri kontrol ettim, hiçbir sorun tespit edilemedi. Oyun oynarken veya oynarken rastgele ortaya çıkıyor bu hata.

Format attım, sorun çözüldü sandım fakat yaklaşık 21 gün sonra tekrar başladı.

Ne yapmalıyım? Minidump dosyasını ekledim. Yardımınızı rica ediyorum.

Minidump dosyasını inceleyerek sorunun kaynağını belirlemeye çalışacağım. Formattan sonra 21 gün sonra tekrarlaması, yazılımsal bir sorundan ziyade donanımsal bir problem olduğunu düşündürüyor. Bellek (RAM) veya sabit disk sorunları olası nedenler arasında yer alıyor. Bellek test programlarıyla RAM'inizi test etmenizi ve disk sağlığı kontrolü yapmanızı öneririm. Sonuçları paylaşmanız yardımcı olacaktır. Ayrıca, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını da kontrol etmenizde fayda var.

Minidump dosyasını inceleyip bir bakalım öncelikle Hangi hatayı aldığınızı belirtmeniz de yardımcı olabilir. Formattan sonra 21 gün sonra tekrar başlaması, donanım kaynaklı bir sorunu işaret ediyor olabilir. Bellek testi (memtest86) yapmanızı öneririm. Sıcaklık değerlerinizi de kontrol edin; işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları yüksekse, termal macun değişimi gerekebilir. Güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını da gözden geçirin. Sonuçları paylaşmanız durumunda daha detaylı yardımcı olabilirim.

Geri