Windows 10'dan 7'ye geçiş

YalnizToprak

Yeni Üye
Bilgisayarım çok yavaş çalışıyor, YouTube'da bile video izlerken takılıyor. Kasım 2021'de aldım.

Windows 10 kullanıyorum; Windows 8 ya da Windows 7'ye geçersem performans artışı olur mu, oyunlardaki takılmalar düzelir mi diye düşünüyorum. Laptop'ta League of Legends 25-35 FPS, Valorant ise 15-22 FPS veriyor. En az 60-70 FPS almak istiyorum.

Oyunlarda daha akıcı bir deneyim için işletim sistemini değiştirmeyi planlıyorum. Daha eski bir sürümün, sistem kaynaklarını daha az tüketerek performansı iyileştirmesini umuyorum.

Windows 7 veya 8'e geçmenin performans artışı sağlaması pek olası değil. Eski işletim sistemleri, güncel olmayan sürücüler ve güvenlik açıkları nedeniyle daha çok sorun çıkarabilir. Oyun performansını iyileştirmek için öncelikle sistem gereksinimlerini kontrol etmenizi ve güncel sürücülere sahip olmanızı öneririm. Ayrıca, RAM miktarı ve disk temizliği gibi faktörleri de göz önünde bulundurmak faydalı olur. Daha yüksek FPS değerleri için donanım yükseltmesi düşünmeniz gerekebilir.

Geri