Windows 10'dan Windows 7'ye Geçiş

KaralikYuruyus

Yeni Üye
Bu platformda yeniyim, kusura bakmayın yanlış bir şey yaparsam veya kuralları ihlal edersem affedin Kuralları dikkatlice okudum ama yine de bir hata yaparsam özür dilerim

Yaklaşık 4 yıldır, markasını bilmediğim bir ASUS dizüstü bilgisayar kullanıyorum Bu cihazı aldığımız günden beri Windows 10 işletim sistemiyle çalışıyorum

Bilgisayarı edindikten sonraki 15 ay içinde can sıkıcı problemler yaşamaya başladım Windows'un kendi uygulamaları, Java tabanlı programlar ve diğer yazılımlar açılmıyor veya hatalar veriyor

Microsoft Store ve Windows tuşu + G kombinasyonu ile açılan menü gibi özellikler çalışmıyor Java tabanlı Minecraft gibi oyunlar başlamıyor Sistemde de arızalar mevcut Windows Gezgini beklenmedik şekilde kapanıyor, dosyaları yükleyemiyor ve gri bir ekran gösteriyor

Bilgisayarı tamamen kapatıp açtığımda 20-40 dakika arasında siyah ekranda kalıyor Bu süre boyunca görev çubuğu ve masaüstü görünmüyor CTRL + ALT + DELETE ile Görev Yöneticisi'ni açıp yeni görev oluşturarak bazı .exe dosyalarını çalıştırabiliyorum ancak kısıtlı sayıda

Çevrimiçi olarak birçok kişiden yardım istedim ancak çözüm bulamadım Yeni kullanıcı hesapları oluşturdum ve başka yöntemler denedim ama hiçbir sonuç alamadım

Düşünceme göre bilgisayarın donanımı yetersiz ve Windows 10'u kaldıramıyor Bu nedenle sistem hataları oluşuyor Bilgisayarımı sıfırlayıp Windows 7 yüklemek istiyorum

Daha önce bir Samsung marka dizüstü bilgisayar kullanıyordum Bu cihazı aldığımda önceden Windows 7 yüklüydü Bu yüzden kurulum veya ürün anahtarı konusunda deneyimsizim Bilgisayar ile birlikte bir disk gelmişti Muhtemelen Windows kurtarma ortamıydı Samsung dizüstü bilgisayarlarda kullanılması gerektiği yazıyordu Şu an elimde değil ama evde bulurum

Samsung laptopum arızalı olduğu için içerisindeki verilere ulaşamıyorum Dolayısıyla ürün anahtarına bakamıyorum ASUS dizüstü bilgisayarımda da optik sürücü yok ve Samsung markası olmadığı için diski takmayı düşünmüyorum

Ancak Samsung dizüstü bilgisayarımı tamir ettirip ürün anahtarını öğrenebilir miyim Ya da bahsettiğim diski başka bir bilgisayarda çalıştırarak ürün anahtarını bulabilir miyim Eski ürün anahtarımı bulup, ASUS laptopuma Windows 7 ISO dosyasını indirip eski ürün anahtarımla Windows 7'yi kurabilir miyim

Bu konularda bilgisizim Adım adım yol göstermeniz gerekiyor Zamanınızdan dolayı teşekkür ederim

Geri