Windows 11 Donma Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kralkusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kralkusu

Yeni Üye
HP Victus 16 dizüstü bilgisayarımda garip bir sorun yaşıyorum. Sistemim; 12. nesil i7 işlemci, RTX 3070 ekran kartı, ve 36 GB RAM ile donatılmış, Windows 11 Pro çalıştırıyorum.

İnternet bağlantı simgesine ya da yakınındaki ögelere, örneğin Bluetooth ayarlarına, tıkladığımda, sistemde 2-4 saniyelik bir donma meydana geliyor. Fare imleci kilitleniyor, sonra aniden normal konumuna geri dönüyor. Bu durumun sıklığı oldukça yüksek; beş denemeden üç ya da dörtünde karşılaşıyorum.

Bu durgunluk dışında, günlük işlerde veya oyunlarda herhangi bir performans düşüklüğü yaşamıyorum. Ancak bu küçük donmalar çok rahatsız edici; sanki bilgisayarım sadece 1 GB RAM ile çalışıyormuş gibi hissettiriyor.

Virüs olasılığını düşünenler olabilir, bu yüzden belirteyim; BitDefender antivirüs programını kullanıyorum. Program sürekli aktif ve düzenli olarak tam tarama yapıyorum; virüs tehditi yok. Donmalar yalnızca belirtilen bölümlerde bir işlem yaptığımda ortaya çıkıyor. Sorunun Windows 11 ile ilgili olabileceğinden de şüpheleniyorum.

Sürücülerimin ve BIOS'un son sürümlerini kullandığımı eklemek istiyorum; bu konuda bir sorun yok. Aynı sorunla karşılaşmış veya çözümünü bilen varsa, yardım rica ediyorum.

Geri