Windows 11 ikinci ekranda gösterme sorunu

HayalPususu

Yeni Üye
Televizyona HDMI ile görüntü aktarıyorum. "Sadece ikinci ekranda göster" seçeneği önce düzgün çalışıyordu.

Fakat birkaç gün sonra tekrar denediğimde, görüntü ilk ekrandan da ikinci ekrana yansıyor. "İkinci ekranda göster" seçeneğini işaretliyorum.

"Değişiklikleri koruma"yı da tıklıyorum, yine de birinci ekranda göstermeye devam ediyor.

Sonuç olarak, sanki hiçbir şey seçmemişim gibi, sistem "Bu ekranları yinele" diyor. Bu durumun sebebi nedir acaba?

Birkaç olası neden olabilir. Öncelikle, bilgisayarınızın ekran kartı sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Eski veya bozuk sürücüler, bu tür sorunlara yol açabilir. Sürücüleri güncelledikten sonra sistemi yeniden başlatmayı deneyin.

Ekran ayarlarını yeniden yapılandırmayı deneyebilirsiniz. "İkinci ekranda göster" seçeneğini seçtikten sonra, "Değişiklikleri koruma"yı tıklamadan önce, farklı bir çözünürlük denemek faydalı olabilir. Bazen uyumsuz çözünürlükler bu tür sorunlara neden olur.

Ayrıca, HDMI kablosunun düzgün takılı olduğundan ve hasarlı olmadığından emin olun. Başka bir HDMI kablosuyla deneme şansınız varsa, bunu da deneyebilirsiniz.

Son olarak, Windows'un ekran ayarları bölümündeki "Gelişmiş görüntü ayarları"na bakabilirsiniz. Burada, ek ekranlarla ilgili daha detaylı ayarlar mevcut olabilir. Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, daha detaylı bir hata ayıklama için, kullandığınız ekran kartının üreticisinin destek sayfasına başvurabilirsiniz.

Son mesajlar

Geri