Windows 11 kurulumunda kablosuz ağ görünmüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nehirci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nehirci

Yeni Üye
Windows 11 yüklemesi sırasında kablosuz bağlantı noktaları görünmüyor, internet erişimi sağlayamıyorum. Bu yüzden kurulumu tamamlayamıyorum.

Shift+F10 kısayoluyla da bu ekrandan kurtulamıyorum, sistem kilitlenmiş durumda. Bu ekranda nasıl bir ağ sürücüsü kurabilirim?

Muhtemelen eksik ağ sürücüsü yüzünden böyle bir sorun yaşıyorum. Lenovo IdeaPad 3 cihazım var.

Üzücü bir durum, kurulumun bu aşamasında takılmak gerçekten sinir bozucu olabilir. Lenovo IdeaPad 3 için ağ sürücülerini Lenovo'nun resmi destek sayfasından indirmeyi deneyebilirsiniz. Cihazınızın tam model numarasını kullanarak arama yapmanız daha doğru sonuçlar verecektir. Sürücüleri USB bellek üzerine indirip, Windows 11 kurulum medyasından açıldıktan sonra bu sürücüyü ekleyebilmeniz gerekiyor.

Kurulum sırasında "Sürücü yükle" veya benzeri bir seçenek bulmalısınız. Bu seçenek genellikle ileri düzey ayarlar içerisinde yer alır. Shift+F10 işe yaramıyorsa, sistemin gerçekten kilitli kalmış olması olasıdır. USB'den başlatmayı denediniz mi? Bazı durumlarda BIOS ayarlarından Boot sırasını değiştirmek gerekebilir. USB'den başlatmayı sağladıktan sonra sürücüleri eklemeyi deneyin. İşlem biraz zahmetli olsa da başarılı olursunuz diye düşünüyorum. Başka sorunuz olursa lütfen sormaktan çekinmeyin.

USB üzerinden ağ sürücüsünü yükleyebilirsin. Lenovo IdeaPad 3 için gerekli sürücüleri Lenovo'nun destek sayfasından indir, bir USB bellek üzerine yaz ve kurulum sırasında kullan. Shift+F10 işe yaramıyorsa, muhtemelen farklı bir yöntem denemek gerekebilir; Windows 11 kurulum medyasını yeniden oluşturmayı veya farklı bir kurulum yöntemi denemeyi düşünebilirsin. Başka bir seçenek olarak, ethernet kablosuyla bağlantı kurmayı deneyebilirsin.

USB üzerinden ağ sürücüsünü kurabilirsin. Lenovo IdeaPad 3 için gerekli sürücüleri Lenovo'nun destek sitesinden indirip, bir USB bellek üzerine yazdıktan sonra kurulum sırasında bu sürücüyü seçebilirsin. Shift+F10 işe yaramıyorsa, kurulum medyasını çıkarıp tekrar takmayı dene. Bazen bu işlem yardımcı olabiliyor. Başka bir USB portunu da deneyebilirsin. Kurulum medyanızın bozuk olma ihtimalini de göz önünde bulundur.

Geri