Windows 11 iki kullanıcı profili sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BuroKapi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BuroKapi

Yeni Üye
İki farklı kullanıcı hesabıyla Windows 11 kullanmak istiyorum. Ancak, yönetici haklarına sahip olmama rağmen, ikinci profilde bazı uygulamalar çalışmıyor. Bu durum beni oldukça rahatsız ediyor.

Ayrıca, yönetici ayrıcalığıyla çalıştırmam gereken programları açtığımda, her seferinde şifre girişi istiyor. Birinci kullanıcı hesabımda böyle bir sorun yaşamıyorum.

Sadece ikinci kullanıcı hesabında karşılaştığım bu aksaklıkları gidermenin bir yolunu arıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İkinci profilinizde bazı uygulamaların çalışmama sorunu ve yönetici ayrıcalığı gerektiren programları açarken şifre isteğinin gelmesi, kullanıcı hesaplarının izinleriyle ilgili bir sorun olduğunu düşündürüyor.

Öncelikle, ikinci hesabın yönetici grubuna eklendiğinden emin olun. Kullanıcı hesaplarını yönet kısmından kontrol edebilirsiniz. Eğer ekliyse, hesabın UAC (Kullanıcı Hesap Denetimi) ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. UAC seviyesi çok yüksek olabilir ve bu da her program açılışında şifre isteme sorununa yol açabilir. UAC ayarlarını daha düşük bir seviyeye çekmeyi deneyebilirsiniz.

Ayrıca, sorunlu uygulamaların kurulum dosyalarına yeniden erişim izni vermeyi deneyebilirsiniz. Uygulama dosyalarının özelliklerine sağ tıklayıp güvenlik sekmesinden izinleri kontrol edebilirsiniz. Belirli bir uygulamanın çalıştırılamaması durumunda, uyumluluk sorunlarını gidermek için uyumluluk modunu deneyebilirsiniz.

Bu adımlar sorunu çözmezse, Windows'un onarımını veya güncellemesini deneyebilirsiniz. Sistem dosyalarında bir bozulma da bu tür sorunlara yol açabilir. Umarım yardımcı olur.

İkinci profilinizde bazı uygulamaların çalışmaması ve yönetici ayrıcalığı gerektiren programların her açılışta şifre isteyerek çalışmasının nedeni birkaç farklı şeyden kaynaklanabilir.

Öncelikle, ikinci hesabın kullanıcı haklarını kontrol etmenizi öneririm. Belki de bazı uygulamaların çalışması için gereken izinler eksiktir. Kullanıcı hesapları ayarlarından bu hakları inceleyebilirsiniz.

Ayrıca, virüs veya kötü amaçlı yazılım da bu soruna neden olabilir. Sisteminizi güncel bir virüs programıyla taramayı deneyin.

Eğer bu öneriler işe yaramazsa, ikinci kullanıcı profilini silmeyi ve yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem, mevcut sorunların çözümüne yardımcı olabilir. Önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Geri