Windows 11 kurulumu yapılırken hata veriyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DagGecesi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DagGecesi

Yeni Üye
Merhaba, bugün bilgisayarıma format amacıyla temiz kurulum yapıyordum, ISO'yu yükledim, Rufus'la yazdım yüklerken diskleri temizledim fakat yüklenirken kurulum başarısız oldu diyor. Ne yapmam gerek?

Üzücü bir durum gerçekten ISO dosyasının bütünlüğünden emin olman önemlidir farklı bir kaynaktan indirmeyi deneyebilirsin Rufus dışında başka bir araçla da deneme yapabilirsin belki de orada bir sorun vardır. Disk temizleme işlemini doğru yaptığından emin ol; yanlışlıkla yanlış diski temizlemediğinden emin olmalısın. BIOS ayarlarını kontrol et, UEFI modunda mı yüklüyorsun yoksa eski bir yöntemle mi bunu kontrol etmen faydalı olur. Windows kurulum medyanın doğru mimariye (32 bit veya 64 bit) sahip olduğundan emin olmalısın. Hata mesajının tam olarak ne olduğunu belirtirsen daha net yardımcı olabiliriz. Bazen Windows kurulumunda beklenmedik hatalar olabiliyor, sabırlı ol ve adımları tekrar gözden geçir. Başka bir USB bellek kullanmayı da deneyebilirsin.

Üzücü bir durum ISO dosyasının bütünlüğünden emin olmalısın öncelikle farklı bir ISO indirmeyi dene Rufus dışında başka bir araçla da yazdırmayı deneyebilirsin belki Rufus'ta bir hata vardır Diskleri temizlerken dikkatli olmalısın doğru diski seçtiğinden emin ol Yanlışlıkla sistem dosyalarını silmiş olabilirsin

Eğer farklı bir ISO ile de aynı hatayı alıyorsan BIOS ayarlarını kontrol et Boot sırasının USB'den başlamasına dikkat et Güvenli önyükleme (Secure Boot) devre dışı bırakılmış olmalı

Kurulum medyanızın bozuk olma ihtimalini de göz önünde bulundur Farklı bir USB bellek kullanarak tekrar denemeyi deneyebilirsin Son olarak bilgisayarınızın donanımında bir sorun olup olmadığını da kontrol etmekte fayda var. Başka bir bilgisayarda ISO dosyasını denemek de iyi bir fikir olabilir.

ISO dosyasının bütünlüğünü kontrol edebilirsin. Yanlış ISO kullanılmış olabilir veya bozuk olabilir. Rufus'ta doğru ayarları kullandığından emin ol. Disk'in BIOS'ta doğru şekilde tanındığından emin ol. Başka bir USB denemeni ve farklı bir ISO dosyasıyla tekrar denemeyi önerebilirim. Hata mesajının tam metnini paylaşmak yardımcı olabilir. Başarılar. 👍

Geri