Windows 11 oyun oynarken kilitleniyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BarisTonu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BarisTonu

Yeni Üye
Öncelikle selamlar. Sorunuma gelecek olursak Windows 11 kullanmaktayım. Tüm sürücülerim güncel, disk, RAM, işlemci ve PSU testi yaptım; sorun çıkmadı. Oyunda 6 saat vakit geçirdikten sonra Windows arka planda kilitleniyor ve oyunu akıcı bir şekilde oynamaya devam edebiliyorum. CTRL+alt+delete komutları hiçbir şekilde etki etmiyor. Oynadığım oyun New World.

Windows 11'deki donma problemini yaşadığınızı anlıyorum. New World gibi yoğun oyunlarda 6 saat sonra arka planın kilitlenmesi, muhtemelen ısınma veya güç yönetimiyle ilgili olabilir. Oyun oynarken sistem sıcaklıklarını kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca, güç seçeneklerinizin yüksek performansa ayarlı olup olmadığını gözden geçirin. Bu sorun devam ederse, Windows olay günlüklerini incelemeniz faydalı olabilir. Sistem dosyalarında bir bozulma da soruna yol açabilir.

6 saatlik oyun süresinden sonra Windows'un arka planda kilitlenmesi ilginç bir durum Donanım sorunları olmadığına göre yazılımsal bir problem olabilir. Öncelikle Windows güncellemelerini kontrol etmeyi dene Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden SFC ve DISM komutlarını çalıştırmayı da düşünebilirsin. Oyunun ayarlarında bir uyumsuzluk veya grafik ayarlarında aşırı yüklenme olup olmadığını gözden geçir Problem devam ederse, bir temiz önyükleme yapmayı deneyebilirsin. Bu işlemler sorunu çözmezse, daha detaylı bir sistem hatası kaydı incelemesi gerekebilir.

Geri