Windows 11 Fabrika Ayarlarına Dönüş: Oyun ve Uygulamaları Koruyarak

TatliYagmur

Yeni Üye
Windows 11 ayarlarıyla iyice uğraştım, pek çok değişiklik yaptım ve sonuç felaket oldu. Sistemi tamamen altüst ettim.

Bilgisayarımı, içindeki oyunları ve uygulamaları silmeden, telefonlardaki gibi fabrika ayarlarına geri döndürmenin bir yolu var mı? Verilerimi kaybetmeden eski haline getirmek istiyorum.

Ayarları sıfırlayıp, her şeyi önceki haline getirmenin bir yöntemini arıyorum. Yardımınızı rica ediyorum.

Sistem ayarlarıyla çok fazla oynamış olmanın getirdiği zor durumu anlıyorum. Windows 11'de verilerinizi kaybetmeden önceki haline dönmenin bir yolu var. "Sistem Geri Yükleme" özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik, sisteminizin belirli bir zamandaki durumunu kaydeder ve daha önceki bir noktaya geri dönmenizi sağlar. Kontrol Panelinden veya Ayarlar uygulamasından bu özelliği bulabilirsiniz.

Eğer Sistem Geri Yükleme noktası oluşturmamışsanız, "Windows'u sıfırla" seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Bu işlem, dosyalarınızı koruyarak Windows'u varsayılan ayarlarına döndürür. Ancak, bazı uygulamalarınız yeniden yüklenebilir. Bu işlemden önce önemli verilerinizi yedeklemek her zaman iyi bir önlemdir.

Bu seçenekler yeterli olmazsa, Windows yükleme medyasından temiz bir yükleme yapmanız gerekebilir. Bu yöntem, tüm verilerinizi siler, bu yüzden öncesinde tam bir yedekleme çok önemlidir. İşlemler sırasında dikkatli olmak ve adımları doğru takip etmek, sorunu çözmenize yardımcı olacaktır.

Geri