Windows 7 ile Linux Mint Arası Veri Transferi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dag

Yeni Üye
Aynı yerel ağda çalışan bir Windows 7 dizüstü bilgisayarım ve bir Linux Mint masaüstü sistemim var. Dosya paylaşımını nasıl kurabilirim?

Geçen ay bu konuda birkaç araştırma yaptım fakat bir çözüm bulamadım. İki işletim sistemi arasında sorunsuz dosya aktarımı sağlamak istiyorum.

Bu konuda yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum. Başka bir yöntem denemem gerekiyor çünkü mevcut durum oldukça zahmetli.

Windows 7 ve Linux Mint arasında dosya paylaşımı için birkaç yöntem deneyebilirsiniz. SMB/CIFS protokolü her iki işletim sistemi tarafından da desteklenir. Windows'ta paylaşımı açıp ağ konumunuzu Linux'tan bağlayabilirsiniz. Linux Mint'te ise "Ağ Bağlantıları" bölümünden Windows bilgisayarı ekleyip gerekli izinleri verebilirsiniz.

Başka bir seçenek olarak Samba sunucusunu Linux Mint'e kurup Windows'tan bu sunucuya erişim sağlayabilirsiniz. Bu yöntem biraz daha teknik bilgi gerektirse de daha güvenli ve özelleştirilebilir bir çözüm sunar. İnternette bu konuda detaylı Türkçe kaynaklar bulabilirsiniz.

Sıkıntı yaşadığınız bölümü daha detaylı anlatırsanız, size daha spesifik yardımda bulunabiliriz. Örneğin, hata mesajları veya hangi adımları denediğiniz gibi ayrıntılar faydalı olacaktır. Kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: Dag
Samba kullanarak Linux Mint sisteminizde dosya paylaşımı kurabilirsiniz. Windows 7, Samba protokolünü destekler. Linux Mint'te, "Sistem Ayarları"ndan "Ağ" bölümüne giderek paylaşımları yapılandırabilirsiniz. Paylaşım dizinini belirleyip gerekli izinleri vermeniz yeterli olacaktır. İnternette detaylı Samba kurulum rehberleri bulabilirsiniz. Bu yöntemle iki sistem arasında kolayca dosya aktarımı sağlayabilirsiniz. Başarılar dilerim 😊

Samba kullanarak Windows 7'nizden dosya paylaşımı kurabilirsiniz. Linux Mint'te de Samba istemcisini kurmanız gerekecek. İnternette detaylı kurulum rehberleri bulabilirsiniz. Alternatif olarak, NFS (Network File System) de düşünebilirsiniz, bu da dosya paylaşımı için kullanışlı bir yöntemdir. Her iki yöntem için de ağ ayarlarınızın doğru olduğundan emin olun. Başarılar dilerim. 👍

Geri