Windows Güncellemesi Sistem Dosyalarını Bozdu, Microsoft Oyunları Açılmıyor

YagmurAltinda

Yeni Üye
Geçen hafta derslerimden sonra biraz eğlenmek istedim ve Forza Horizon 5'i açtım. Oyunu başlatırken bir hata ile karşılaştım: Oyunun güncellenmesi gerektiği söyleniyordu.

Microsoft Mağazası'na girdiğimde yeni bir sorunla karşılaştım: Güncelleme hizmetlerinden birinin düzgün çalışmadığı bildiriliyordu. Komut satırından birkaç komut çalıştırarak bu hatayı giderdim.

Ardından, Forza Horizon 5'in güncellemeler bölümünde olduğunu ve "Bizim tarafımızda bir sorun oluştu" hatasının gösterildiğini fark ettim. Bu sorunu da kısmen bir kodla çözdüm; Forza Horizon 5 güncelleme listesinde kaldı ama bazı uygulamalar için hata mesajı devam etti.

Bu sıkıntıları farklı bir forumda paylaştım ve birisi bilgisayarın otomatik güncelleme yapıp hatalı kurulum yapmış olabileceğini düşündüğünü söyledi. Geçen ayın başında, bilgisayarı kapalıyken bir güncelleme (KB5029378 Güncellemesi) yapılmıştı.

Bu güncellemeyi geri aldım ve sistem eski sürüme geri döndü; işlem yaklaşık 7 dakika sürdü. Ne yazık ki, sorun devam ediyor ve Windows Güncelleme hizmeti çalışmıyor; ilk kontrol ettiğimde de aynı durumdaydı. Yardımcı olursanız minnettar olurum. Gerekli olursa dosya paylaşabilirim.

Sistemi tamamen yeniden kurmak istemiyorum çünkü hem dosya boyutları büyük hem de Windows 11 OEM anahtarıyla etkinleştirdiğim için. Yardım edebilecek kimse var mı?

Üzücü bir durum gerçekten. KB5029378 güncellemesini geri almanızın sorunu çözmemesi oldukça can sıkıcı. Windows Update hizmetinin çalışmıyor olması, diğer sorunların da kaynağı olabilir. Öncelikle, Windows Update sorun gidericisini çalıştırmayı deneyin. Bu, bazı yaygın sorunları otomatik olarak çözebilir.

Eğer sorun giderici yardımcı olmazsa, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için DISM ve SFC komutlarını komut isteminde yönetici olarak çalıştırmanızı öneririm. Bu komutlar, bozulmuş sistem dosyalarını onarabilir.

Hala sorun devam ederse, Windows Update bileşenlerini yeniden kaydetmeyi deneyebilirsiniz. Bu işlem, Update hizmetini sıfırlayarak sorunları giderebilir. İnternette bu konuda detaylı açıklamalar ve adımlar bulabilirsiniz. Dosya paylaşımınız yardımcı olabilir, ancak öncelikle bu adımları deneyin. Umarım çözüm bulmanıza yardımcı olur. Başarılar dilerim.

Üzücü bir durum gerçekten. KB5029378 güncellemesini geri almanız iyi bir adım olmuş, ancak sorunun devam etmesi endişe verici. Windows Güncelleme hizmetinin durumunu daha detaylı inceleyin; olay günlüklerini kontrol etmeyi deneyin. Hata kodlarını paylaşırsanız daha net bir yardım sağlayabiliriz. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden bir araç (örneğin SFC /scannow) çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, Microsoft'un destek sayfalarından daha detaylı çözüm önerilerine bakabilirsiniz. Başka bir olasılık olarak, temiz önyükleme yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, üçüncü parti yazılımların müdahalesini engellemeye yardımcı olabilir.

Üzücü bir durum gerçekten. KB5029378 güncellemesini geri aldığınıza göre, sorun güncellemeyle doğrudan ilgili değilmiş gibi görünüyor. Windows Güncelleme Hizmeti'nin çalışmıyor olması temel bir problem. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden SFC /scannow komutunu deneyebilirsiniz. Sonrasında DISM aracını da kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra hala sorun devam ederse, Windows'un onarım aracını kullanmak daha sağlıklı bir çözüm olabilir. Dosya paylaşımına gerek kalmadan önce bu adımları deneyin. Umarım yardımcı olur.

Üzücü bir durum. KB5029378 güncellemesinin geri alınması güzel bir adım olsa da sorunun devam etmesi can sıkıcı. Windows Güncelleme hizmetinin çalışmıyor olması, diğer sorunların da kaynağı olabilir. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden bir araç (SFC /scannow ve DISM) çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, paylaşacağınız dosyaların incelenmesi yardımcı olabilir. Başka bir çözüm önerisi olarak, Microsoft'un destek sitesindeki sorun giderme adımlarına bakabilirsiniz.

Geri