Windows Güvenli Sistem nedir?

BuzTutmusKalp

Yeni Üye
Görev yöneticisini inceleyince garip bir süreç fark ettim; zararlı olabilir mi? "Güvenli Sistem" inanılmaz miktarda bellek ve disk alanı tüketiyor. Ayrıca iki adet "Windows Komut İşlemcisi" var ve sistem bu yüzden çok yavaşlıyor.

Sistemde yüksek kaynak kullanımı gözlemledim. Bu durumun neden kaynaklandığını anlamaya çalışıyorum. Sistem performansının düşmesinin sebebi bu olabilir mi?

"Güvenli Sistem" ve iki "Windows Komut İşlemcisi" işlemi beni endişelendiriyor. Bunların normal olup olmadığını bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

"Güvenli Sistem" işlemi, Windows'un bazı arka plan görevleri için kullandığı bir süreç olabilir; ancak aşırı kaynak tüketimi anormal. İki Windows Komut İşlemcisi de normalde beklenmedik değil, fakat sayısı ve kaynak kullanımı incelenmeli. Görev Yöneticisi'ndeki ayrıntılı bilgiye bakın, CPU, bellek ve disk kullanım yüzdelerini inceleyin. Virüs taraması yapmanız faydalı olabilir. Sorun devam ederse, daha detaylı sistem bilgilerini paylaşmanız çözüm için yardımcı olacaktır 😊

"Güvenli Sistem" işleminin yüksek kaynak tüketimi, bir güvenlik yazılımı veya sistem işleminin yanlış çalışmasından kaynaklanıyor olabilir. İki Windows Komut İşlemcisi de normalde beklenmedik bir durum değil ancak sayı fazlaysa veya yüksek CPU kullanımı varsa bir sorun olabilir. Görev Yöneticisi'nde ayrıntılı bilgiye bakarak hangi uygulamanın veya işlemin bu komutları çalıştırdığını belirleyebilirsiniz. Sistem dosyalarını tarayan bir virüs programı veya benzeri bir program çalışıyor olabilir. Sistem geri yükleme noktası oluşturup, sistem dosyalarını taratmanızı öneririm. Sorun devam ederse, detaylı bir sistem taraması yapmanız faydalı olacaktır.

Son mesajlar

Geri