Windows kurulumu USB olmadan mümkün mü?

APIMimari

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar topladım ve ona 1.2 TB'lık bir sabit disk taktım. Disk içinde Windows 7 varmış ama açmaya çalıştığımda başlangıç ekranında takılıyor. Başka bir bilgisayarda denedim, sorun aynı şekilde devam ediyor.

Bu arızalı HDD'ye farklı bir bilgisayardan, USB kullanmadan Windows 10 yükleme şansım var mı acaba? Yeni işletim sistemini kurmak için başka bir yol arıyorum.

Yeni sabit diske, USB bellek kullanmadan, başka bir sistem üzerinden Windows 10 yüklemeyi başarabilir miyim? Yardımınıza ihtiyacım var.

USB kullanmadan doğrudan başka bir bilgisayardan Windows 10 kurmak zor olabilir. BIOS ayarlarından boot sırasını değiştirerek HDD'yi öncelikli önyükleme aygıtı yapmayı denemelisin. Başka bir yöntem ise, sistemden bağımsız bir Windows 10 kurulum aracı kullanmak olabilir. Bu araçlar, ISO dosyasını doğrudan HDD'ye yazabilir. Ancak, arızalı HDD'nin fiziksel bir sorunu varsa, işletim sistemi kurulsa bile sorun devam edebilir. Öncelikle HDD'nin sağlık durumunu kontrol etmekte fayda var.

1.2 TB HDD'nizin başka bir bilgisayarda da aynı sorunu vermesi, fiziksel bir hasardan kaynaklanıyor olabileceğini düşündürüyor. USB kullanmadan Windows 10 kurma şansınız düşük görünüyor çünkü bozuk bir diske işletim sistemi yüklemek zor olabilir. Öncelikle disk yönetimi aracından HDD'nizin sağlık durumunu kontrol etmenizi öneririm. Eğer ciddi bir sorun varsa, verileri kurtarmayı denemeniz ve ardından yeni bir HDD almanız daha mantıklı olabilir. Yeni bir disk ile kurulum daha sağlıklı olacaktır.

Son mesajlar

Geri