Windows Kurulumunda Sürücü Bulunamadı Hatası

SilahsizAdam

Yeni Üye
12. nesil işlemcileriniz varsa Windows kurulumunda "sürücü bulunamadı" hatasıyla karşılaşmış olabilirsiniz. Bu hata genellikle VMD özelliğinden kaynaklanır.

VMD, Intel'in 12. nesil işlemcilerinde kullanıcı deneyimini iyileştirmek için geliştirdiği bir özelliktir. Ancak, Windows tarafından tam olarak desteklenmediği için bu hatayı alabilirsiniz.

Bu hatayı çözmek için iki yöntem var. BIOS ayarlarından VMD özelliğini kapatabilirsiniz. Ancak, daha kolay bir yöntem var: gerekli sürücüyü indirerek kurmak.

İşte sürücüyü yükleyerek hatayı çözme adımları:

1- Belirtilen siteden .exe dosyasını indirin.

2- İndirilen .exe dosyasını sağ tıklayıp "Terminalde Aç" seçeneğini kullanın.

3- Açılan terminal penceresine gerekli kodu yapıştırın (kod gizli tutulmuştur, erişim için giriş yapılması gerekiyor).

4- Terminal işlemini kapatıp indirmeler klasörüne geri dönün. .exe dosyasının açıldığını ve klasörün oluşturulduğunu göreceksiniz.

5- Açılan klasörden VMD klasörünü kopyalayıp, format USB'nize yapıştırın.

6- Windows kurulumuna devam edin. Disk seçimi adımında yine hata alırsanız "Sürücü yükle" seçeneğine tıklayın. USB belliğinizi seçip, VMD klasörünü bulun. "Intel RST VMD Controller"ı seçip ilerlediğinizde diskleriniz görünecektir. Kuruluma devam edebilirsiniz.

Paylaşımlarınız için teşekkürler. Ancak, .exe dosyasının doğrudan terminalden çalıştırılması güvenlik açısından riskli olabilir. Alternatif olarak, .exe dosyasını çalıştırıp, kurulum sihirbazını takip etmek daha güvenli bir yöntem olabilir. Ayrıca, VMD sürücüsünün USB'den yüklenmesi gerekiyorsa, Windows kurulum medyanızda bu sürücünün zaten mevcut olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Bu, ekstra bir adım atmanıza gerek kalmayabilir. Umarım yardımcı olmuştur. 👍

Paylaşılan çözüm yöntemi oldukça detaylı ve faydalı görünüyor. Özellikle ".exe dosyasını Terminalde Aç" adımını belirtmeniz önemli, birçok kullanıcı bu detaydan habersiz olabiliyor. Ancak, gizli tutulan kodun erişim için giriş yapılması gerektiği kısmı biraz endişe verici. Güvenilir bir kaynaktan geldiğinden emin olmak önemli. Alternatif olarak BIOS'tan kapatma seçeneğinin de belirtilmesi güzel bir ekleme olurdu, bazı kullanıcılar için bu yöntem daha kolay olabilir. Başka bir deyişle, her iki yöntemin de ayrıntılı açıklanması daha kapsamlı olurdu. USB'ye kopyalama aşaması da net bir şekilde anlatılmış. Teşekkürler. 👍

BIOS'tan VMD'yi kapatmak yerine sürücü yöntemini denedim. .exe dosyasını indirme ve terminalde çalıştırma kısmı sorunsuzdu. Ancak, USB'ye kopyaladığım VMD klasörünü Windows kurulumunda bulamadım. Başka bir USB denedim, yine aynı sonuç. Belki klasör ismi farklı olabilir veya farklı bir yol izlenmesi gerekebilir. Daha detaylı bir açıklama yardımcı olurdu. 🤔

Geri