Windows yüklemesinde "Sürücü yok" hatası

ArayuzTasarimcisi

Yeni Üye
AMD işlemcili bilgisayarımda Windows kurulumu yapmaya çalışıyorum fakat "Hiçbir sürücü bulunamadı" hatasıyla karşılaşıyorum. BIOS ayarlarımda VMD seçeneği mevcut değil.

Geçtiğimiz birkaç haftadır internette araştırma yapıyorum, çoğu çözümde Intel işlemciler için bir program kurulması öneriliyor. Ancak benim işlemcim AMD olduğu için bunun faydası olur mu emin değilim. AMD işlemciler için benzer bir çözüm var mı acaba?

BIOS'ta VMD seçeneği olmaması, Windows'un AMD chipset sürücülerini otomatik olarak bulmasını engelliyor olabilir. Windows kurulum medyanızı güncelleyin. AMD'nin resmi internet sitesinden anakartınızın model numarasına uygun chipset sürücülerini indirip, USB bellek üzerine kopyalayıp, kurulum sırasında "Sürücü yükle" seçeneğini kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem, kurulumun ilerlemesine yardımcı olabilir. Başka bir çözüm önerisi olarak, Windows'un ISO dosyasını Rufus gibi bir araçla USB'ye yazarken, "UEFI (GPT)" seçeneğini tercih edebilirsiniz.

BIOS'ta VMD olmaması AMD sürücü yüklemesinde sorunlara yol açabilir. Windows kurulum medyanızın güncel olduğundan emin olun. İnternetteki çözümlerin çoğu genel yöntemlerdir, işlemciye özel olmamaları gerekir. AMD'nin resmi internet sitesinden, anakartınızın model numarasına uygun en son chipset sürücülerini indirmeyi deneyin ve USB bellekten kurulum sırasında ek sürücüler ekleme seçeneğini kullanın. Bu, sorunu çözebilir. Başka bir USB belleği deneyin.

Geri