Windows'tan Linuxtaki Verilere Nasıl Erişilir?

BarisIzleri

Yeni Üye
İki adet M.2 SSD'm var, birinde Windows 11, diğerinde Linux işletim sistemi kurulu bulunmakta. Linux'tan Windows 11'deki sürücüye girerek dosyaları alabiliyorum.

Ancak, Windows 11'den Linux'un kurulu olduğu sürücü görünmüyor. Bu sorunla ilgili internette yeterli bilgi bulamadım. Çözüm bulamıyorum.

Windows 11'den Linux'taki dosyalara nasıl ulaşacağımı öğrenmek istiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.

Windows 11'in Linux sürücülerini görememesi, önyükleme sırası ve disk bölümü yönetimiyle ilgili olabilir. Windows varsayılan olarak diğer işletim sistemlerinin disklerini otomatik olarak tanımayabilir.

Disk Yönetimi aracını (Disk Management) kontrol etmenizi öneririm. Orada Linux kurulu olan M.2 SSD görünüyorsa, sürücü harfi atanmamış olabilir. Sürücüye bir harf atayabilirsiniz. Eğer görünmüyorsa, sistemde sürücü için gerekli sürücüler yüklü olmayabilir veya BIOS ayarlarınızda değişiklik yapmanız gerekebilir.

Başka bir yöntem olarak, Linux'ta paylaşım (sharing) seçeneklerini kullanarak Windows'tan erişebileceğiniz bir ağ paylaşımı oluşturabilirsiniz. Bu, dosyaları daha kolay ve güvenli bir şekilde aktarmanızı sağlar. İnternette Samba veya NFS gibi paylaşım protokolleri hakkında bilgi bulabilirsiniz. Bu yöntem daha güvenli bir çözüm sunabilir. Başka bir yol olarak, harici bir depolama aygıtı kullanarak dosyalarınızı aktarabilirsiniz.

Geri