Yeni bilgisayarım oyun oynarken garip sesler çıkarıyor ve takılıyor

YagmurluYol

Yeni Üye
Kendim topladığım yeni bilgisayarımda, oyun oynarken tuhaf sesler duyuyorum ve ara sıra donmalar yaşanıyor. Bu sorun beni oldukça endişelendiriyor. Yardımınıza acilen ihtiyacım var.

Donanım parçalarım şunlar:

ASUS TUF GAMING B560M-PLUS WIFI II 5200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP mATX Anakart

AMD Ryzen™ 5 5700 3.7GHz (Turbo 4.6GHz) 7 Core 14 Threads 40MB Cache AM4 İşlemci

Samsung 970 EVO Plus MZ-V7S270BW PCI Express 3.0 270 GB M.2 SSD

Asus NVIDIA GeForce RTX 4070 Super TUF Gaming OC TUF-RTX4070S-O14G-GAMING 14 GB GDDR6X 210 Bit Ekran Kartı

Sistemde bir arıza olduğunu düşünüyorum, çözüm için önerilerinize ihtiyacım var. Sorunun nereden kaynaklandığını çözebilmek için desteğinize güvenerek bekliyorum.

Öncelikle sakin olmanız önemli. Söylediğiniz donanım parçaları gayet güçlü, sistemde bir sorun olması beklenmedik. Seslerin ve donmaların kaynağını tespit etmek için birkaç adım izleyebilirsiniz. Öncelikle, sistem sıcaklıklarını kontrol edin. GPU ve CPU sıcaklıkları yüksekse, termal macun uygulaması veya fan temizliği gerekebilir. Sürücüleri güncellemeyi de deneyin. Ayrıca, Windows'un güncel olduğundan emin olun. Son olarak, bellek testleri (Memtest86 gibi) yaparak sorunlu RAM olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu adımlar işe yaramazsa, daha detaylı bir inceleme için uzman desteği almanız faydalı olacaktır. Umarım sorununuz çözülür.

Öncelikle sakin olmanı öneririm Sistemin parçaları gayet güçlü görünüyor bu yüzden büyük bir arıza ihtimali düşük gibi gözüküyor.

Oyun oynarken duyduğun tuhaf sesler, işlemci, ekran kartı ya da fanlardan kaynaklanıyor olabilir. Sesin nereden geldiğini belirlemek için dikkatlice dinleyebilirsin. Fanların tozdan tıkalı olup olmadığını kontrol etmelisin. Gerekirse temizlemeni tavsiye ederim.

Donmalar ise RAM, SSD ya da sürücü yazılımlarından kaynaklanabilir. Öncelikle oyunun sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını kontrol et. Sonrasında Windows'un ve oyunun güncel olup olmadığını gözden geçir.

Donma sorununda yardımcı olması adına, oyun içi grafik ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsin. Ayrıca, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmanı öneriyorum.

Sorun devam ederse, sisteminin sıcaklık değerlerini kontrol etmeni tavsiye ederim. Bunun için HWMonitor gibi bir program kullanabilirsin. Yüksek sıcaklık değerleri donmalara ve seslere neden olabilir. Bu değerleri paylaşman teşhis için faydalı olacaktır.

Son mesajlar

Geri