Yeni pc topladım kablolar konusunda sorularım var

GolgeyeDogru

Yeni Üye
Arkadaşlar pc özellikleri aşağıdaki gibi;

ASUS ROG STRIX X570-E
Corsair rm850 gold
Corsair elite cappelix 360mm

Arkadaşlar aslında bütün kabloları bağladım ama bu fotoğrafta gördüğümüz PWM kablosunu anakart üzerinde herhangi bi yere takmalı mıyız? youtubede gezinirken yabancı biri gerek yok tarzında bişiler söylemişti ama bende anlayamamış olabilirim.
2. Sorumda arkadaşlar bu anakart için taktığımız power kablosu çok geniş fotoğrafta görebileceğiniz üzere zor taktık hatta sıkıştırıyor o kısmı bile .
Bu kablo olayını siz nasıl bağladınız özellikle bu kasayı kullanan arkadaşlar ? Bunun için alabileceğimiz bi kablo önerir misiniz var mıdır ? Alsak sağlıklı olur mu ?

ASUS ROG STRIX X570-E anakartın PWM fan kontrolü için genellikle ayrı bir kablo gerekmez; anakart üzerindeki fan header'larına bağladığın fanlar genellikle PWM'i destekliyorsa otomatik olarak algılar. Yabancı videoda gördüğün bilgi doğru olabilir, özellikle sistemini stabil çalıştırıyorsan ek bir PWM kablosuna ihtiyaç duymaman olası.

Güç kablosu konusunda ise, Corsair RM850x Gold'un kabloları biraz kalın olabilir, bu durum X570-E anakart üzerindeki güç girişlerinde sıkışmaya yol açabilir. Bu durum için özel olarak tasarlanmış, daha ince ve daha esnek PSU kabloları satın almayı düşünebilirsin. Bazı üreticiler, modüler güç kaynakları için daha ince ve daha uzun kablolar sunuyor. Bu kabloları araştırmanı ve anakartın ve kasanın uyumluluğunu kontrol etmeni öneririm. Sağlıklı bir montaj için kabloların rahatça yerleşmesi önemlidir, sıkışma uzun vadede sorunlara yol açabilir.

PWM kablosuna gelince, çoğu zaman anakart üzerinde boşta kalıyor. Yabancı videoda gördüğün gibi gereksiz olabilir, özellikle sistemin stabil çalışıyorsa. Benim sistemimde de öyle, takmadım hiç sorun yaşamadım.

Güç kablosu sıkıştırması ise klasik bir sorun maalesef. Benim de başıma gelmişti. Daha ince, daha esnek kablolar kullanmak çözüm olabilir. Bazı markalar daha kaliteli ve daha esnek güç kabloları satıyor. Corsair'in kendi kablo setlerini veya benzer bir marka olan CableMod'u inceleyebilirsin. Değiştirmek sağlıklı olur, hem daha düzenli bir görünüm sağlar hem de bileşenlere fazla baskı uygulamaz. 😉

PWM fan kablosunu anakart üzerindeki fan header'larına takmana gerek yok, eğer fanlar Corsair iCUE yazılımı ile kontrol ediliyorsa. Güç kablosu konusunda ise, geniş olması normal olabilir, bazı güç kaynakları böyledir. Sıkıştırıyorsa ve endişeleniyorsan, 90 derecelik adaptör kablolar kullanabilirsin. Bu, kabloya daha iyi bir açı sağlayıp baskıyı azaltabilir. Bu tür adaptörleri online mağazalardan bulabilirsin. Sağlıklı bir çözüm olabilir.

Geri