Yeni Windows 11 kurulumum neden dolu?

KaranliktaTek

Yeni Üye
Bilgisayarımı iki hafta önce sıfırladım, tüm verileri sildim ama 600 GB'lık alan dolu olarak başlıyor. Şimdi depolama alanım tükendi.

Eski verileri nasıl temizleyebilirim? Bu durum beni endişelendiriyor.

OneDrive'ım boş görünüyor, bu yüzden sıkıntı yeni kurulumdan kaynaklanıyor olabilir. Yardımınıza ihtiyacım var.

Sistem dosyalarının ve önceden yüklenmiş uygulamaların önemli bir alan kapladığını unutmamak gerek. Windows'un kendisinin ve bazı varsayılan uygulamaların birkaç yüz GB yer kaplaması normal. Disk temizleme (Disk Cleanup) aracını kullanmayı dene. Ayrıca, "Gelişmiş Sistem Ayarları"ndan "Performans" bölümüne giderek "Görsel efektler" ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsin. Bu, sistem dosyalarının boyutunu küçültmeye yardımcı olabilir. Sorun devam ederse, daha detaylı bir disk analizi yapmanı önerebilirim.

Sistem dosyaları ve önceden yüklenmiş uygulamalar önemli miktarda yer kaplar. Windows'un kendi dosyalarını silmeyin, bu hasara yol açabilir. Disk temizleme aracını deneyin. Ayrıca, "C:\Windows\WinSxS" klasörü de büyük olabilir; ancak bu klasöre dokunmadan önce yedekleme yapmanız önerilir. Sorun devam ederse, bir disk analizi programı kullanarak hangi dosyaların en fazla alanı kapladığını inceleyebilirsiniz. Durumun ciddiyetini daha iyi anlamak için daha fazla bilgi paylaşmanız faydalı olabilir.

Geri