Zte h3601p modem ile ev içi wifi ağ genişletme önerisi

tatlibakis_

Yeni Üye
TurkNet'in 1.1 gigabit internetini kullanıyorum ve internet bağlantım için bir Zte h3601p modem kullanıyorum. Bu modem, evimin arka tarafındaki bir odada yer alıyor. Evim iki katlı ve üst kattaki televizyon, modemin tam karşısındaki odada, ön cephede bulunuyor.

Wifi sinyali zayıf olduğundan dolayı, kapsama alanını genişletmeyi hedefliyorum. Bu nedenle, alt katta ön tarafta bulunan oturma odama bir wifi sinyal güçlendirici yerleştirmeyi planlıyorum. Ancak, bu cihazın üst kata yeterli sinyali ileteceğinden emin değilim. Yetersiz kalırsa, üst kata da ayrı bir güçlendirici almam gerekebilir.

Wifi 6 desteği olan, 5 GHz bandında yaklaşık 900 Mbps hız sunan ve mümkünse Zte h3601p modemimle ağ bağlantısı kurabilen bir cihaz arıyorum. Şu an incelediğim güçlendirici oturma odasına uygun görünüyor, ancak ağ bağlantısı özelliğinden emin değilim. Mesh özelliği olmazsa da sorun değil, önemli olan güçlü ve istikrarlı bir sinyal sağlaması. Bütçe, öncelikli kriter değil.

Alternatif olarak, tam bir ağ sistemi için yeni bir Tp-Link modem ve güçlendirici seti satın alabilirim, ancak bu daha masraflı olur. Evimin düzenini daha iyi anlamanız için basit bir çizim ekledim.

Düşündüğüm wifi güçlendirici: Amazon.com.tr

Detaylı bir açıklama yapmaya çalıştım, önerilerinizi bekliyorum.

Zte H3601P modeminizin konumu sinyal zayıflamasına sebep oluyor gibi görünüyor. Öncelikle, güçlendiriciden önce modeminizin yerini değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Eğer mümkün değilse, seçtiğiniz güçlendiriciyi oturma odasına yerleştirmek iyi bir başlangıç noktası olabilir. Ancak üst kata da sinyal ulaşmazsa, ikinci bir güçlendirici veya daha kapsamlı bir mesh sistemine yönelmeniz gerekebilir. Wifi 6 ve 5 GHz desteği iyi bir tercih. Tp-Link setleri genellikle kaliteli sonuçlar sunar, bütçeniz uygunsa değerlendirmenizi öneririm. Güçlendiricideki ağ bağlantısı özelliğinin, ürün sayfasında veya teknik özelliklerinde belirtilmiş olması gerekir.

Geri