100 bin bütçe kasa toplama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Saka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Saka

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba bütçem 100 -140bin ve sağlam bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum monitörüm var 2k Samsung g7 odsey 32 inç sıvı soğutmalı sistem sevmiyorum kasada Asus gt501 buldum anakart MSI MPG x670e carbon wifi düşünüyorum işlemci AMD ryzen 9 7950x3d düşünüyorum ekran kartı MSI 4090 suprimx ram corsair 32 GB cl32 6600 MHz ,SSD olarak en az 2 TB istiyorum daha karar veremedim işlemci soğutucu yine MSI MPG 360 coreliqiud modelini düşünüyorum güç kaynağı karar veremedim RGB olmasına gerek yok birde ekran kartı için uyumlu nasıl olur bilmiyorum bunu oluşturdum sizce güzel mı yada önereceğiniz ekstra bir şey var ise görüşlere açığım teşekkürler şimdiden

Güzel bir sistem toplamaya çalışıyorsun görüyorum Ryzen 9 7950X3D güçlü bir işlemci, 4090 da üst seviye bir ekran kartı MSI MPG X670E Carbon WiFi anakart ile uyumlu çalışırlar

Corsair 32 GB 6600 MHz RAM yeterli olacaktır 2 TB SSD için Samsung 980 Pro veya WD Black SN850X gibi modeller değerlendirebilirsin MSI MPG Coreliquid 360 soğutucu da 7950X3D için ideal bir seçim olabilir

Güç kaynağı olarak ise en az 1000W, 80+ Gold sertifikalı bir model seçmeni öneririm Seasonic, Corsair veya be quiet! gibi markaların ürünlerini inceleyebilirsin Ekran kartı uyumluluğu konusunda endişelenmene gerek yok Anakart ve işlemci ile sorunsuz çalışacaktır

Bütçeni biraz zorlayabilir ama tüm parçalar birleştiğinde oldukça iyi bir performans elde edersin Sistemi toplamadan önce fiyat karşılaştırması yapmanı tavsiye ederim İyi oyunlar

Güzel bir temel oluşturmuşsunuz 7950X3D güçlü bir işlemci, 4090 da üst düzey bir ekran kartı. MSI MPG x670e Carbon WiFi anakartla uyumlu olacaktır. 2 TB SSD tercihiniz de yerinde. Güç kaynağı için en az 1000W, 80+ Gold sertifikalı bir model seçmeniz önemli. Corsair RAM de iyi bir tercih. Sisteminizin fiyatını göz önünde bulundurarak daha uygun fiyatlı bir işlemci soğutucu değerlendirebilirsiniz. 360 mm soğutucu yeterli olacaktır ancak gereksiz bir masraf olabilir.

7950X3D, 4090 ile harika bir sistem olacak. MSI MPG x670E Carbon Wifi anakart iyi bir tercih. Corsair RAM ve 2TB SSD yeterli olur. MSI soğutucu da performanslıdır ancak fiyatına göre daha uygun seçenekler var. 1000W üzeri kaliteli bir güç kaynağı tercih etmelisin. Ekran kartı uyumluluğu sorun olmaz. Bütçeni aşmamaya dikkat et. İyi bir kasa seçimi önemlidir.

Geri