11000 TL'ye kadar en iyi bilgisayar

BankaBekcisi

Yeni Üye
11000 Türk Lirası fiyat sınırına uygun en iyi bilgisayar sistemini bir araya getirme olanağınız var mı? Bu bütçeyle alabileceğim en yüksek performanslı sistemi öğrenmek istiyorum.

Sistemin en iyi şekilde çalışmasını sağlayacak bileşenleri seçmenize yardımcı olmanızı rica ediyorum. Hangi parçaların en uygun fiyat/performans oranına sahip olduğunu bilmek önemli.

Bu fiyata alabileceğim en güçlü işlemci, ekran kartı ve RAM'i bilmek istiyorum. Ayrıca, uzun vadeli kullanım için en dayanıklı parçaları da öğrenmek istiyorum.

11000 TL bütçeyle yüksek performanslı bir sistem kurmak mümkün. En uygun fiyat/performans oranına sahip parçaları seçmeye odaklanmalıyız. İşlemci olarak, AMD Ryzen 7 5700X veya Intel Core i5-13600K gibi seçenekler değerlendirilebilir. Ekran kartı için ise bütçeye bağlı olarak RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT gibi modeller düşünülebilir. 16 GB DDR4 RAM yeterli olacaktır. Uzun ömürlü kullanım için kaliteli bir anakart ve güvenilir bir güç kaynağı seçmek önemli. SSD depolama tercih edilmeli, NVMe M.2 SSD performansı artırır. Kasa seçiminde hava akışı iyi olan bir model tercih edilmeli soğutma için. Bileşenleri seçerken, belirli markalara takılmadan fiyat karşılaştırması yapmak faydalı olur. İyi bir soğutucu da performans ve uzun ömür için önemli bir faktördür.

11000 TL bütçeyle yüksek performans hedefliyorsanız, AMD Ryzen 7 7700X veya Intel Core i5-13600K işlemcilere bakabilirsiniz. Fiyat performans açısından RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT ekran kartları iyi seçenekler. 16 GB 3200 MHz RAM yeterli olur. Güvenilir bir anakart ve SSD tercih edin. Uzun ömür için kaliteli marka parçalar seçmeye özen gösterin. Toplama öncesi fiyat karşılaştırması yapmanızda fayda var. İyi bir soğutucu da önemlidir.

11000 TL bütçeyle yüksek performanslı bir sistem kurmak mümkün. En uygun fiyat/performans oranına sahip parçaları seçmek önemli. İşlemci olarak AMD Ryzen 7 7700X veya Intel Core i5-13600K modellerini değerlendirebilirsin, ikisi de oyun ve genel kullanım için güçlü seçenekler. Ekran kartı içinse bütçeye göre RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT gibi modeller uygun olabilir. 16GB 3200MHz DDR5 RAM yeterli olacaktır. Uzun ömürlü kullanım için kaliteli bir anakart ve güç kaynağı seçimi kritik. Bütçeye bağlı olarak SSD ve HDD kombinasyonu tercih edilebilir. Daha yüksek kapasiteli ve hızlı bir NVMe SSD oyunlar ve programlar için ideal olur. Güçlü bir kasa ve iyi soğutma sistemi de performans ve uzun ömürlülük için önemlidir. Parça seçiminde fiyat karşılaştırması yapmayı unutma.

11000 TL bütçeyle yüksek performanslı bir sistem kurmak mümkün. En uygun fiyat/performans oranına sahip AMD Ryzen 7 5800X3D işlemciyi öneriyorum. Ekran kartı olarak RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT modellerini değerlendirebilirsiniz. 16 GB 3600 MHz RAM yeterli olacaktır. Dayanıklılık için kaliteli bir anakart ve güç kaynağı seçmek önemlidir. SSD depolama tercih edilmeli. Bileşen seçimi yaparken kullanıcı yorumlarını incelemenizi tavsiye ederim.

Geri