AMD A12 işlemcide macOS kurulumu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gunagaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gunagaci

Yeni Üye
Benim sistemimde AMD A12 işlemci, 7 GB RAM ve 110 GB SSD bulunuyor. Makineyi 2017 Ocak ayında satın aldım. Windows'tan usanmış durumdayım.

macOS'e geçmeyi düşünüyorum. Big Sur'u sorunsuz yükleyebilir miyim, yoksa farklı bir sürüm mü denemeliyim? Sistemimin donanım özellikleri yeterli mi acaba?

Big Sur yerine daha eski bir sürümü denemek daha mantıklı olabilir mi diye düşünüyorum. Yükseltme işleminde yaşanabilecek olası sorunları da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

AMD A12 işlemci, 7 GB RAM ve 110 GB SSD ile Big Sur'u çalıştırmak zor olabilir. 7 GB RAM, Big Sur için biraz düşük kalabilir. Sisteminizin yaşı da göz önünde bulundurulmalı. Big Sur'un yerine macOS Monterey veya Ventura'yı denemek yerine, daha eski bir macOS sürümünü (High Sierra veya Mojave gibi) kurmayı düşünebilirsiniz. Bu sürümler daha az sistem kaynağı gerektirir ve daha uyumlu olabilir. Öncelikle, hedeflediğiniz macOS sürümünün sistem gereksinimlerini kontrol etmenizde fayda var. Yükseltme öncesinde verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Geri