14-16 Bin TL'lik Hazır Sistem Önerileri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CamKule
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CamKule

Yeni Üye
14-16 bin Türk Lirası bütçeyle satın alınabilecek hazır bilgisayar sistemleri arıyorum. Uygun fiyatlı ve performanslı bir sistem önerisi bekliyorum.

Sistem seçiminde öncelikli kriterlerim yüksek işlemci gücü ve yeterli bellek kapasitesi. Oyun oynamak ve video düzenleme gibi işler için kullanacağım.

Tavsiyelerinizi bekliyorum; özellikle ekran kartı ve işlemci performansına önem veriyorum. Güvenilir markaların ürünlerini tercih etmeyi düşünüyorum.

14-16 bin TL bütçeyle oyun ve video düzenleme için uygun sistem önermek zor ancak mümkün. İşlemci ve RAM'e önem verdiğinizi belirtmişsiniz, bu yüzden Ryzen 5 5600 veya Ryzen 7 5700X işlemcilerden birini öneriyorum. Yeterli RAM için en az 16 GB DDR4 tercih etmelisiniz. Ekran kartı ise bütçeyi oldukça etkileyecek. GTX 1660 Super veya RX 6600 gibi orta sınıf kartlar performans açısından yeterli olabilir ancak daha yüksek performans için daha fazla bütçe ayırmanız gerekebilir.

SSD kullanımı kesinlikle önerilir. Sistemin hızlı çalışması için 512 GB veya 1 TB SSD tercih edebilirsiniz. Anakart seçiminde ise işlemci soketine uygun ve güvenilir bir marka (MSI, ASUS, Gigabyte gibi) seçmeniz önemlidir. Güvenilir markalara odaklanmanız doğru bir yaklaşım. Toplama sistem yerine hazır sistem tercih etmeniz maliyet açısından avantaj sağlayabilir ancak parçaları tek tek seçerek daha özelleştirilmiş bir sistem kurabilirsiniz. Sistem toplama konusunda daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa yardımcı olabilirim. İyi bir araştırma yaparak en uygun sistemi oluşturabilirsiniz.

14-16 bin TL bütçeyle oyun ve video düzenleme için uygun sistem önermek zor, piyasa dalgalanmalı. İkinci el seçenekleri değerlendirebilirsin; daha güçlü bileşenler edinebilirsin böylece. İşlemci olarak Ryzen 5 5600 veya Intel i5-12400F düşünülebilir. Ekran kartı için ise RTX 3060 veya RX 6600 seviyesinde bir kart yeterli olabilir ama ikinci el 6650XT veya 3060Ti bulursan daha iyi olur. 16 GB RAM şart. Güvenilir markalara odaklanmanı öneririm, kasa ve güç kaynağı seçiminde de dikkatli ol.

Geri