17k bütçeli oyun bilgisayarı önerisi

WebBuyucusu

Yeni Üye
Bilgisayarlardan pek anlamıyorum arkadaşlar. Yaklaşık 18.000 TL'lik bir bütçem var. Genellikle CS:GO oynuyorum, arada başka oyunlara da bakıyorum. Önerilen bir sistem var mı?

Bu fiyat aralığında hangi bilgisayarları önerebilirsiniz? Performanslı bir sistem istiyorum. Oyunlarda sorun yaşamadan oynamak istiyorum.

18.000 TL bütçeyle CS:GO ve diğer oyunları sorunsuz oynayabileceğiniz güzel bir sistem kurabilirsiniz. Öncelikle işlemci olarak Ryzen 5 7600 veya Ryzen 7 7700X'i düşünebilirsiniz. Bunlara uygun bir anakart seçmeniz gerekecek, B650 veya X670 chipsetli anakartlar bu işlemcilerle uyumlu olacaktır. 16 GB RAM yeterli olacaktır, 32 GB da gelecek için iyi bir yatırım olur. SSD olarak en az 1 TB NVMe SSD tercih edin, oyun yükleme süreleriniz çok daha hızlı olacaktır. Ekran kartı olarak ise RTX 3060 Ti veya RTX 3070 gibi seçenekler performanslı bir oyun deneyimi sunacaktır. Güç kaynağı olarak da en az 650W kaliteli bir güç kaynağı seçmeniz önemlidir. Kasanın iyi hava akışına sahip olmasına dikkat edin. Bu bileşenlerle 18.000 TL bütçenizi iyi yönetebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza göre parçaları biraz değiştirerek daha uygun fiyatlı veya daha güçlü bir sistem de kurabilirsiniz. Toplama bilgisayar sitelerinden fiyat karşılaştırması yapmanızı öneririm.

18.000 TL bütçeyle CS:GO ve diğer oyunları sorunsuz oynayabileceğiniz güzel bir sistem kurabilirsiniz. Ryzen 5 7600 veya Ryzen 7 7700X işlemciler performans için iyi seçenekler. Bunlara 16GB RAM ve RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT ekran kartı eşlik etmeli. SSD depolama alanı tercih edin, 1TB yeterli olacaktır. Anakart seçimi işlemciyle uyumlu olmalı. Güç kaynağı olarak en az 650W kaliteli bir model seçmeniz önemli. Sistem parçalarını seçerken fiyat karşılaştırması yapmanızda fayda var. İyi bir kasa ve soğutucu da sistemin performansını etkiler. Toplamda 18.000 TL'ye rahatça sığabileceğinizi düşünüyorum. İyi oyunlar 😊

Geri