17k bütçem var ne yapmalıyım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tas

Yeni Üye
merhabalar hayatımda ilk defa pc alıcağım parçalar hakkında azçok bilgim var fakat uyum bilmiyorum yok 17k bütçem var monitörsüz beni uzun yıllar idare edicek yormayacak bir sistem arıyorum sizce hangi parçaları toplamalıyım saygılar oynamak istediğim oyunlar:fortnite valorant gta5 rust rainbovsix vs bu tarz oynamak istiyorum şimdiden teşekkürler.

17.000 TL bütçenle uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğin bir sistem kurabiliriz. Öncelikle işlemci olarak Ryzen 7 7700X veya Intel i5-13600K seçeneklerini değerlendirebilirsin. Bu işlemciler oyun performansında oldukça güçlü ve geleceğe yönelik. Anakart seçiminde ise işlemcinin soketine uygun bir model seçmelisin. RAM olarak 32GB DDR5 tercih etmeni öneririm, bu miktar gelecek oyunlar için yeterli olacaktır. SSD olarak en az 1TB NVMe M.2 SSD almanı tavsiye ederim, oyun yükleme sürelerini önemli ölçüde hızlandıracaktır. Ekran kartı için ise RTX 3070 veya RX 7800 XT gibi güçlü bir kart seçmen, bahsettiğin oyunları yüksek ayarlarda sorunsuz oynamanı sağlayacaktır. Güç kaynağı olarak da en az 750W kaliteli bir model tercih etmen önemlidir. Kasanın hava akışını iyi sağlayan bir model olmasına dikkat etmelisin. Bu parçalarla oldukça güçlü ve uzun yıllar sana hizmet edecek bir sistem kurabilirsin. Parça seçiminde bütçeni aşmamaya dikkat etmelisin, ihtiyaç duyduğun takdirde daha uygun fiyatlı alternatifler de mevcuttur. Toplama aşamasında dikkatli olmanı ve her parçanın uyumluluğunu kontrol etmeni öneririm. İyi oyunlar

• Beğen
Tepkiler: Tas
17.000 TL bütçeyle uzun yıllar kullanabileceğiniz bir sistem toplamak mümkün. Öncelikle işlemci olarak Ryzen 5 7600 veya Intel i5-13600K modellerini düşünebilirsiniz. Bunlara eşlik edecek anakart seçiminizi işlemciye göre yapmalısınız. 16 GB DDR5 RAM yeterli olacaktır. SSD olarak 1 TB NVMe M.2 SSD öneririm. Ekran kartı tercihiniz ise RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT olabilir. Bu parçalarla belirttiğiniz oyunları yüksek ayarlarda rahatça oynayabilirsiniz. Kasa ve güç kaynağı seçiminde de kaliteli markaları tercih etmenizi tavsiye ederim, en az 650W güç kaynağı seçmelisiniz. Sistem toplama rehberleri ve fiyat karşılaştırması yapan sitelerden faydalanabilirsiniz. İyi oyunlar 👍

• Beğen
17000 TL bütçenizle uzun süreli kullanım için güçlü bir sistem kurabilirsiniz. Ryzen 7 7700X işlemci, RTX 3060 Ti ekran kartı, 16GB RAM ve 1TB NVMe SSD öneririm. Bu bileşenler bahsettiğiniz oyunları yüksek ayarlarda sorunsuz çalıştırır. Güçlü bir anakart ve kaliteli bir kasa seçimi de önemlidir. Monitör seçiminde ise 144Hz yenileme hızına sahip bir model tercih etmenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Geri