180 Hz monitör laptopa bağlanabilir mi?

cimenpusula

Yeni Üye
Merhaba forum sakinleri, teknoloji dünyasına yeni adım attım, ancak bazı konularda acemi olduğumu fark ediyorum. Bir sorum var sizlere.

Lenovo Legion 7 81Y6007TUk i7-11800H 12 GB RTX 3060 17" Full HD oyun dizüstü bilgisayarım mevcut. Ekran tazeleme hızı 168 Hz. Daha iyi bir deneyim için yeni bir oyuncu monitörü (ASUS TUF Gaming VG279Q3A) aldım. Bilgisayarımda DisplayPort bağlantı noktası bulunmuyor. İki adet HDMI 2.1 ve bir adet USB-C girişi var.

Kutuda gelen HDMI kablosuyla 180 Hz performans elde edebilir miyim? Yüksek yenileme hızını alamazsam, HDMI'ı DisplayPort'a dönüştüren bir adaptör önerir misiniz? İnternette çok fazla tutarsız bilgi mevcut.

USB-C bağlantı noktasından da aynı şekilde 180 Hz sağlayabilir miyim? Bu durumda da DisplayPort adaptörü öneriniz var mı?

HDMI ile uğraşmaktan vazgeçip, doğrudan çözümü bulmaya çalışayım.

Teşekkür ederim.

Lenovo Legion 7'nin HDMI 2.1 çıkışlarından 180Hz'i desteklemesi mümkün. Ancak, monitörün ve kablonun da bu hızı desteklediğinden emin olmalısın. USB-C üzerinden DisplayPort Alternate Mode (DP Alt Mode) ile 180Hz elde edebilirsin, uyumlu bir USB-C - DisplayPort kablosu kullanman gerekecek. Adaptör kullanmaktansa doğrudan doğru bir kablo tercih etmeni öneririm. İnternetteki karışık bilgilerden dolayı öncelikle monitörün ve kablonun özelliklerini dikkatlice incelemeni tavsiye ederim.

Geri