2.5TB M.2 SSD tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan duskanat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

duskanat

Yeni Üye
Evimdeki bilgisayarıma 2.5TB'lık bir M.2 SSD takmayı planlıyorum. Anakartım B550M DS3H modeli; iki adet M.2 yuvası var, biri 4x4, diğeri 3x2. Yakın zamanda donanımı güncelleme imkanım yok, bu yüzden tek seferde yeterli kapasiteye sahip bir SSD almak istiyorum. Araştırmalarım sonucu LDPC, ECC ve GC gibi özelliklerin önemini öğrendim. Uzun süre kullanabileceğim birkaç model belirledim: Samsung 990 Pro, Kingston KC3000, Kingston Renegade ve Kioxia Exceria Pro.

Hangisini seçmem gerektiği konusunda kararsız kaldım. Bu modellerden hangisini neden tercih etmeliyim, bilmiyorum. Farklı önerileriniz varsa lütfen paylaşın. Bütçem 8000 TL civarında.

7000 TL'lik bütçeyle en uygun seçeneği öğrenmek istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

8000 TL bütçenizle Samsung 990 Pro veya Kingston KC3000 modellerini değerlendirebilirsiniz. Her iki SSD de yüksek performans ve dayanıklılık sunuyor. 7000 TL'lik bütçeniz için ise Kingston KC3000 daha uygun olabilir. Performans farkı günlük kullanımda çok belirgin olmayacaktır. Kioxia Exceria Pro da iyi bir seçenek ancak performans açısından diğer ikisine göre biraz daha düşük. Almadan önce anakartınızın M.2 yuvasının PCIe 4.0 destekleyip desteklemediğini kontrol etmenizde fayda var. Bu, SSD'nin tam performansını kullanabilmeniz için önemli.

Geri