3 GB Ramlı Dizüstü Bilgisayarda İşletim Sistemi Değişikliği Hızlandırır mı?

OyunTanrisi

Yeni Üye
Eski bir Lenovo dizüstü bilgisayarım var. 2.5 GB RAM'e ve iki adet 220 GB HDD'ye sahip. Ekran kartı eski bir NVIDIA modeli. Brave ve Firefox gibi tarayıcıları açtığımda aşırı yavaşlıyor.

Geçen ay bilgisayarın performansını artırmak için farklı bir işletim sistemi yüklemeyi düşündüm. Bu değişiklik hızlanmayı sağlayabilir mi acaba?

Bu eski donanımla farklı bir işletim sistemi kurmanın performansı iyileştireceğini umuyorum. Bilgisayarımın hızlanması için başka önerileriniz var mı?

2.5 GB RAM oldukça düşük bir değer, bu yavaşlamanın temel sebebi olabilir. Farklı bir işletim sistemi denemen iyi bir fikir, hafif bir Linux dağıtımı (örneğin Lubuntu veya Xubuntu) daha iyi performans sağlayabilir. Ancak, RAM yetersizliği sorununu çözmez. HDD'lerin de yavaşlığı etkilediği aşikar; SSD'ye geçmek büyük bir hız artışı getirir. Ekran kartı da eski ise, grafik yoğun uygulamalardan uzak durmak faydalı olabilir. Ayrıca, tarayıcı eklentilerini gözden geçirerek gereksiz olanları devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Geri