Arkadaşlar merhaba. İhtiyaçlarım doğrultusunda bir laptop almaya karar verdim fakat Marka/Model seçimi içerisinden çıkamadım. Çünkü fazlasıyla önüme dikkat etmem gereken ayrıntı çıkıyor. Ekran kartı watt değerinden panel sRGB bilgisine, fan sesinden soğutma detaylarına, kullanılan materyal bilgisinden hoparlör/ses kalitesine, parça seçimi ve güncelliğinden (nesil) performans farklarına kadar binbir türlü detay arasından en doğru seçimi yapmak gerekiyor. Bu konuda da sizlerin yardımını talep ediyorum; neleri tavsiye edersiniz, bugüne kadar nelere dikkat ettiniz, neler pişmanlığınız oldu, çıkarımlarınız/tecrübeleriniz neler? Gibisinden genel tecrübelerinizi duymak isterim beni de bu konuda nasıl yönlendirirsiniz?
Ben genel beklentilerimi ve bütçemi neye göre belirlediğimi size belirteyim:
* Genel kullanım(chat/sörf/okuma/şarkı dinleme), oyun oynamak, belirli programlarda işlemleri hızlı gerçekleştirebilmek (muadillerine nazaran daha hızlı işlemci), TV'ye yansıtmadığım zamanlarda panelinin film seyretmeye uygun kalitede olması (parlaklık, renk doygunluğu, ekran yansıması vs.), bütün bunları uzun vadede aynı performansta kullanabilme dayanıklılığı veya verimliliği.
* Bütçemi belirleyen faktör ise daha fazla beklentimin olmayışından ötürü. Bu kadarı yeterli olacağından daha fazla masraf etme gereği görmedim açıkçası, daha yüksek çözünürlüklerde de oyun oynama düşüncem yok ondan dolayı dengeli, orta bir model benim için gayet yeterli olacaktır.
* Bütçeye göre şöyle tavsiyelerde bulunmanızı rica ediyorum; ikinci elde 30-37 bin TL arası tavsiyeler bekliyorum veya bu rakamları çıkmışken temizini, direkt sıfırını al diyorsanız da 41-42'yi geçmemek üzere 0 bir model de tavsiye edebilirsiniz.
Ayrıyeten yine size danışmak istediğim bir husus daha var, takip ettiğim, iki tane ilanda şu model ve özellikte laptoplar var bunları tavsiye eder misiniz onu merak ediyorum tabii bir de ikisi arasından hangisini daha çok tavsiye edersiniz?
1.) Model:
HP Omen 16 793K6EA.
İşlemci: Ryzen 9 6900HX.
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3070 Ti.
RAM: 16 GB DDR5.
Hafıza: 1 TB SSD.
Ekran 16.1 inç Full HD %100 sRGB.
2.) Model:
HP OMEN 16 XD0000NT.
İşlemci: Ryzen 7 7840 HS.
Ekran kartı: NVIDIA RTX 4060.
Hafıza: 512 GB SSD.
Ekran: 16.1 Full HD.
@YüzbaşıJohnPrice @SerdarT35 @bwoy sanırım bu kategori hakkında bilgi sahibisiniz. Yardımcı olabilir misiniz?
Ben genel beklentilerimi ve bütçemi neye göre belirlediğimi size belirteyim:
* Genel kullanım(chat/sörf/okuma/şarkı dinleme), oyun oynamak, belirli programlarda işlemleri hızlı gerçekleştirebilmek (muadillerine nazaran daha hızlı işlemci), TV'ye yansıtmadığım zamanlarda panelinin film seyretmeye uygun kalitede olması (parlaklık, renk doygunluğu, ekran yansıması vs.), bütün bunları uzun vadede aynı performansta kullanabilme dayanıklılığı veya verimliliği.
* Bütçemi belirleyen faktör ise daha fazla beklentimin olmayışından ötürü. Bu kadarı yeterli olacağından daha fazla masraf etme gereği görmedim açıkçası, daha yüksek çözünürlüklerde de oyun oynama düşüncem yok ondan dolayı dengeli, orta bir model benim için gayet yeterli olacaktır.
* Bütçeye göre şöyle tavsiyelerde bulunmanızı rica ediyorum; ikinci elde 30-37 bin TL arası tavsiyeler bekliyorum veya bu rakamları çıkmışken temizini, direkt sıfırını al diyorsanız da 41-42'yi geçmemek üzere 0 bir model de tavsiye edebilirsiniz.
Ayrıyeten yine size danışmak istediğim bir husus daha var, takip ettiğim, iki tane ilanda şu model ve özellikte laptoplar var bunları tavsiye eder misiniz onu merak ediyorum tabii bir de ikisi arasından hangisini daha çok tavsiye edersiniz?
1.) Model:
HP Omen 16 793K6EA.
İşlemci: Ryzen 9 6900HX.
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3070 Ti.
Hafıza: 1 TB SSD.
Ekran 16.1 inç Full HD %100 sRGB.
2.) Model:
HP OMEN 16 XD0000NT.
İşlemci: Ryzen 7 7840 HS.
Ekran kartı: NVIDIA RTX 4060.
Hafıza: 512 GB SSD.
Ekran: 16.1 Full HD.
@YüzbaşıJohnPrice @SerdarT35 @bwoy sanırım bu kategori hakkında bilgi sahibisiniz. Yardımcı olabilir misiniz?