iMac M1 ile Mac Mini M1: Adobe Programları ve Video Düzenleme

DuslerDagildi

Yeni Üye
Adobe yazılımlarıyla video düzenleme için bir cihaz arıyorum. iMac M1 veya Mac mini M1'in 10/12-20 GB sürümlerinden birini satın almayı düşünüyorum. Bazı sorularım var.

Adobe ile uyumluluk sorunları yaşar mıyım? Bu konuda endişelerim var.

Windows'tan 70 GB-140 GB gibi yüksek bellek kapasitelerine alışkınım. 4K video düzenleme için 20 GB bellek yeterli olur mu? Bu konuda bir tereddüt yaşıyorum.

iMac'in ekranı, iMac almayı haklı çıkaracak kadar iyi mi? Bu konuda fikir almak istiyorum.

280 GB depolama alanı yeterli gelir mi diye düşünüyorum. Yetersiz kalabilir mi?

Bu sorular kafa karışıklığına yol açıyor. Deneyimli kişilerin görüşlerini bekliyorum. Kullanım sırasında karşılaştığınız, benim düşünemediğim başka sorunlar veya ihtiyaçlar varsa onları da paylaşmanız faydalı olacaktır.

Adobe yazılımlarıyla M1 işlemciler gayet uyumlu çalışıyor, endişelenmene gerek yok. 70-140 GB'tan 20 GB'a geçiş ilk başta korkutucu gelebilir ama 4K video düzenlemede RAM'den çok hızlı bir SSD önemli. 20 GB RAM, özellikle proje dosyalarını harici diske taşıyarak, yeterli olabilir. iMac ekranı oldukça kaliteli, ancak bütçen uygunsa daha yüksek çözünürlüklü bir model tercih edilebilir. 280 GB depolama alanı, özellikle 4K video çalışıyorsan, hızla dolabilir. Harici SSD kullanmayı düşünmeni tavsiye ederim. Ek olarak, yeterli soğutma performansı da dikkate alınması gereken bir unsur.

Geri