3600 MHz RAM ile Bilgisayar Açılmıyor

MasaBasiAdam

Yeni Üye
Bilgisayarımın RAM'lerini DOCP profili aracılığıyla 3600 MHz'e çekmeye çalıştım. Ayarları kaydedip yeniden başlattığımda, sistem 3-5 kez açılıp kapanmaya başladıktan sonra fanlar çalışmaya devam ederken ekran karar verdi. RAM'lere güç gitmediğini düşünüyorum, sinirden delireceğim.

Sorun, DOCP profilini 1 numaraya ayarladıktan sonra siyah ekranda kalmasıyla başladı. Bilgisayar yeniden başlatıldığında açılıyor ancak görev yöneticisinden baktığımda RAM frekansının 2100 MHz'e düştüğünü görüyorum. BIOS'ta ise profil 1 hala aktif gözüküyor. Kingston Fury Beast 3600 MHz 4x10 GB, toplamda 40 GB RAM kullanıyorum.

BIOS güncel. Bu sorun iki ay öncesine kadar yoktu, işlemci hız aşırtması denemesi yaparken bu sorun ortaya çıktı, ancak hiçbir ayarı kaydetmemiştim. Son çare olarak BIOS pilini söküp takmayı deneyeceğim. Başka önerileriniz nelerdir?

BIOS pilini çıkarmayı denemen iyi bir fikir. Ayrıca RAM'leri tek tek takmayı deneyebilirsiniz; belki bir modülde sorun var. DOCP profilini devre dışı bırakıp, XMP'yi deneyebilirsiniz veya RAM hızını manuel olarak 3200 MHz'e düşürmeyi deneyin. Sistem kararlı çalışıyorsa kademeli olarak artırmayı deneyebilirsiniz. Windows'un bellek yönetimiyle ilgili bir sorun da olabilir, Windows bellek testini çalıştırmanızı öneririm. Son olarak, anakart üreticisinin web sitesinden en güncel BIOS sürümünü kontrol edin, güncelleme varsa kurun.

Geri