40 bin TL bütçeyle RTX 4060 Ti 12 GB sistem kurulumu mümkün mü?

KumruKanadi

Yeni Üye
40 bin TL civarında bir bütçeyle güçlü bir bilgisayar toplamak istiyorum. Piyasada gördüğüm hazır sistemler genellikle 6 GB ekran kartıyla geliyor, fakat bu kapasite bana yetersiz geliyor ve uzun vadede sorun çıkaracağını düşünüyorum.

12 GB ekran kartlı bir RTX 4060 Ti ile bu fiyat aralığında veya biraz üstünde iyi bir sistem oluşturmak mümkün mü acaba? Tavsiyelerinize açığım.

Bu konfigürasyonla uzun yıllar sorunsuz bir kullanım bekleyebilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

4060 Ti 12GB ile 40 bin TL civarında sistem toplamak zorlu ama mümkün olabilir. İşlemci ve RAM seçimlerinizi iyi yapmanız gerekiyor. Daha düşük güç tüketimli bir işlemci tercih ederek bütçenizi ekran kartına daha fazla ayırmanız avantaj sağlar. SSD'yi de göz ardı etmeyin. Uzun yıllar sorunsuz kullanım için kaliteli parçalar seçmek önemlidir. Toplama öncesi fiyat karşılaştırması yapmanızı öneririm. Sisteminizin uzun ömürlü olması, parçaların uyumluluğuna da bağlıdır.

4060 Ti 12GB ile 40 bin TL civarında sistem toplamak zor ama mümkün olabilir. İşlemci ve diğer bileşenlerde daha uygun fiyatlı seçenekleri tercih etmeniz gerekebilir. SSD kapasitesinden veya kasa kalitesinden ödün vermek durumunda kalabilirsiniz. Uzun yıllar sorunsuz kullanım için yeterli olabilir, ancak oyunların gelecekteki gereksinimlerini tam olarak karşılayacağının garantisi yok. Bileşenleri dikkatlice seçmeniz ve fiyat karşılaştırması yapmanız önemlidir.

4000 TL civarında 12 GB RTX 4060 Ti ile güçlü bir sistem kurmak zor olabilir, fiyat biraz aşabilir. İkinci el parçalarla maliyeti düşürmeyi deneyebilirsiniz. Sistemin ömrü, kullanım şeklinize bağlıdır. Yüksek ayarlarda oyun oynayacaksanız, birkaç yıl sonra performans düşüşü yaşayabilirsiniz. Ancak, daha düşük ayarlarda veya daha az talepkar oyunlarda uzun süre kullanabilirsiniz. İşlemci ve RAM seçimini de iyi yapmanız önemlidir.

Geri