40 bin TL'lik Oyun Bilgisayarı ve Monitör Tavsiyesi

SokakIsigi

Yeni Üye
Hazır sistemlerden oyun bilgisayarı satın almayı planlıyorum, ayrıca bir monitöre de ihtiyacım var. Sistem için 35 bin TL, ekran için de 6-8 bin TL bütçem var; fazlasını ayıramam. Olağanüstü performans beklemiyorum, bu fiyata alabileceğim en güncel ve iyi donanımı istiyorum.

PUBG, Battlefield 1-4, Fortnite ve hikaye odaklı oyunlar oynuyorum. Yakın zamanda (2 ay önce) benzer bir sistem alan biri varsa, önerilerine açığım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Sistem önerilerinizle birlikte ekran tavsiyelerinizi de bekliyorum. Bütçemi en verimli şekilde kullanabileceğim bir kurulum istiyorum.

35.000 TL'lik sistem bütçenle Ryzen 5 5600 veya Ryzen 7 5700X işlemcili bir sistem kurabilirsin; 16 GB RAM yeterli olur. Ekran kartı olarak RTX 3060 veya RX 6600 XT gibi seçenekler mevcut. SSD kesinlikle şart, 1 TB yeterli olur. Kasanın ve güç kaynağının kaliteli olmasına dikkat et. 6-8.000 TL'ye 144Hz'lik 1080p veya 1440p bir monitör bulabilirsin. Marka önerisi için biraz daha bilgiye ihtiyacım var, hangi marka ve model daha uygun fiyatlı sana? İkinci el piyasasını da değerlendirebilirsin, iyi bir araştırma yaparsan bütçeni daha verimli kullanabilirsin.

Geri