42.000TL hafif, ince dizüstü bilgisayar tavsiyesi

GunesTozu

Yeni Üye
Hafif ve ince bir dizüstü bilgisayar arıyorum, iki ay önce sattığım 2017 MacBook'umun yerini dolduracak bir cihaz gerekiyor. Ekran boyutu ve yavaşlaması nedeniyle elden çıkardığım eski bilgisayarımın aksine, yeni bir sistem istiyorum. 16 inçlik M2 MacBook Air düşünüyorum fakat 8 GB RAM'lı versiyon yeterli gelmeyeceği söyleniyor.

16 GB RAM ve 640 GB depolama alanına sahip modeli düşündüm ama fiyatı 70.000 TL'ye kadar çıkıyor. Bu bütçeyi aşmak istemiyorum. Araştırma ve iş amaçlı kullanacağım, ayrıca Photoshop ve küçük çaplı video düzenleme işlerinde de kullanmayı planlıyorum. Oyun oynamak gibi bir niyetim yok.

Yeni bilgisayarımda en az 18 GB RAM olmalı (artırılabilir olması tercih sebebi), ekran boyutu en az 17 inç olmalı. Ayrı bir ekran kartı iyi olurdu ama şart değil. Birkaç ay içinde iki monitör alacağım ve evde iki monitörlü sistem kullanacağım için bol bağlantı noktası önemli.

Sessiz çalışması ve hafif olması benim için olmazsa olmaz. Taşınabilir olması çok önemli; uzun pil ömrü şart. Bütçem 42.000 TL'yi geçmeyecek. Önerilerinizi bekliyorum.

Geri