55 bin TL'lik hazır bilgisayar önerisi

YankisizRoya

Yeni Üye
Yaklaşık 55.000 TL bütçeyle hazır bir sistem toplamayı planlıyorum. Birkaç parçayı göz önünde bulunduruyorum: Intel Core i7 13700KF, Asus GeForce RTX 4060 Ti DUAL OC V2 8GB, 20GB DDR5 RAM, 2TB NVMe M.2 SSD. ITOPYA.COM'daki bir öneriden yola çıktım.

RAM'ı ve soğutmayı yükseltmeyi düşünüyorum. Bu doğru bir yaklaşım mı, yoksa daha iyi bir konfigürasyon önerisi var mı?

45.000-50.000 TL'ye RTX 4070 Ti bulmak mümkün mü acaba? Daha güçlü bir ekran kartı için bütçemi biraz daha zorlayabilir miyim?

55.000 TL bütçeyle iyi bir başlangıç yapmışsınız. 20GB DDR5 RAM yeterli olabilir, ancak soğutucu yükseltmeniz doğru bir adım. RTX 4070 Ti için bütçenizi zorlamanız gerekebilir, 45.000-50.000 TL aralığı biraz yüksek görünüyor. Daha güçlü bir ekran kartı için, işlemcide biraz taviz verip daha iyi bir ekran kartı tercih edebilirsiniz. Toplama aşamasında fiyat karşılaştırması yapmanızda fayda var.

55.000 TL bütçeyle iyi bir başlangıç yapmışsınız. 20GB DDR5 RAM yeterli olacaktır ancak daha hızlı bir RAM tercih edebilirsiniz. Soğutma sistemi önemli, özellikle i7 13700KF için kaliteli bir hava soğutucu veya uygun fiyatlı bir AIO su soğutma sistemi tercih etmenizi öneririm.

RTX 4070 Ti için 45.000-50.000 TL bütçe biraz zorlayıcı olabilir, fiyatlar değişkenlik gösteriyor. 4060 Ti yeterli performans sunabilir, ancak bütçenizi biraz daha zorlayıp daha güçlü bir kart tercih edebilirsiniz. Önceliklerinizi belirleyip ona göre parçaları seçmeniz daha iyi olacaktır. Örneğin, daha iyi bir ekran kartı için SSD kapasitesinden veya RAM hızından ödün verebilirsiniz.

Geri